Leuke rally rijden buiten t Gooi

Navigatie precisie
Navigatie precisie
Foto: www.gccr.nl

Beste Rally-Liefhebber! Komende 17 september rijden we weer de rally klassieker van midden Nederland: de Glasstad Classic Car Rally.

 

De voorbereidingen zijn in volle gang en zoals gebruikelijk zullen we een route van zo’n 150km door onze prachtige omgeving bieden. Dit jaar komt daar ook een belangrijk deel van ons Nederlands erfgoed aan bod. Natuurlijk kijken we er naar uit u weer als deelnemer bij ons te mogen begroeten!

 

Zoals gebruikelijk gaat de opbrengst naar de goede doelen die wij als Lions Club Leerdam ondersteunen. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld al zo’n Eur 8.000 bijeen kunnen brengen voor de Oekraïense vluchtelingen in de ons omringende gemeenten. Ook zijn er nieuwe ontwikkelingen bij stichting MUS (begeleid wonen voor gehandicapten) waar wij een steentje aan bij willen dragen.

 

Afgelopen jaar vertrokken we voor het eerst vanaf het terrein van Schreuders Sport aan de Plesmanstraat in Leerdam. Alhoewel dit uit nood geboren was (de oude locatie is door herindeling niet meer te gebruiken voor de rally) hoorden we van veel deelnemers dat het erg leuk was dat er veel meer verbinding tussen de activiteit bij de auto’s en officiële gedeelte was. Wij zijn dan ook blij dat Schreuders Sport zich weer gecommitteerd heeft als startlocatie.

 

klein rally feest!

 

Dit voorjaar hebben we een aantal positieve proeven gedaan met elektronische routecontrole en tijdregistratie. Voor ons als organisatie heeft dat als voordeel dat de rekenkamer, het uitzetten van bordjes en snelheidscontroles niet meer nodig zijn. Voor u heeft het als voordeel dat er minder wachttijd is tussen finish en prijsuitreiking, en dat u permanent een tussenuitslag van de rally kan checken. Het grote verschil dat u gaat merken is dat daarom de bekende controlekaarten niet meer gebruikt gaan worden. Alles wat u nodig heeft is een smartphone met dataverbinding en oplaadmogelijkheid.

 

Kortom, een hoop leuke ontwikkelingen die deelname zeker de moeite waard maken. Een paar dingen blijven wel hetzelfde: de derde zaterdag van september is het altijd mooi weer, de derde zaterdag van september hebben we een uitdagende navigatierit voor zowel ervaren als beginnende deelnemers en de derde zaterdag van september zijn er weer mooie prijzen te verdelen!

 

Wij zien jullie graag weer aan de start verschijnen.

 

Uiteenlopend startersveld

 

Inschrijven kan natuurlijk op: www.gccr.nl

 

Tot 17 september!

 

Organisatie Glasstad Classic Car Rally

Lionsclub Leerdam

[email protected]