Grote Kerk Naarden open op Monumentendag

Ook het orgel doet mee
Ook het orgel doet mee
Foto: Grote Kerk Naarden

Zondag 11 september Welkom Open Monumentendag

Open van 13:00 tot 17:00 uur
Grote Kerk Naarden opent als rijksmonument haar deuren aan de Marktstraat voor alle bezoekers op Open Monumentendag 2022. Een gevarieerd muzikaal programma vult ons prachtige monument. Toegang gratis.

Zondag 11 september
Jong talent
Cuypers Ensemble

Aanvang 13:30 uur
Het Cuypers Ensemble speelt op Open Monumentendag.
Kom genieten van ons prachtige gebouw en laat je betoveren door de klanken van het jeugdorkest onder leiding van Liora Ish-Hurwitz. Het Cuypers Ensemble (10-17 jaar) is een jeugdstrijkorkest waarbij kwaliteit én plezier hoog in het vaandel staan. De deuren aan de Marktstraat gaan open om 13:00 uur. Toegang gratis.

Zondag 11 september
Orgel als Monument
Wybe Kooijmans

Aanvang 15:00 uur
Huisorganist Wybe Kooijmans sluit een zomer vol prachtige orgelconcerten af op Open Monumentendag. Kabinetorgel, koororgel en grootorgel komen volop aan bod. Op het programma staan werken van Jean Baptiste Loeillet, Joseph Haydn, Pietro Domenico Paradisi, Louis Nicolas Clérambault, Georg Friedrich Händel, Félix-Alexandre Guilmant en Léon Boëllmann.

Kom kijken, luisteren en vooral genieten! De deuren aan de Marktstraat gaan open om 13:00 uur. Toegang gratis.

Save the Date
Eigen concertserie
theater, dans, taal & zang

Crossovers tussen muziek, dans en erfgoed. Over inspiratie, de ruimte verkennen, ontmoeten en proeven. Alle zintuigen worden geprikkeld in een muzikale ervaring met een verrassende omlijsting.

Vanaf eind 2024 wil Grote Kerk Naarden het gehele jaar open zijn als plek van herinnering met een eigen erfgoedbeleving. De Provincie Noord-Holland heeft ons als eerste stap in die richting een innovatiesubsidie toegekend, fantastisch!
Eind september 2022 starten we met de conceptontwikkeling van deze nieuwe presentatie samen met XPEX Experience Experts. We houden jullie op de hoogte van deze bijzondere ontwikkeling en gaan vol enthousiasme aan de slag!

Donderdagavond 10 november 2022: theater & concert
‘Metamorfosen’ door het theaterorkest Libero Ensemble. Muziek is van Richard Strauss, Mendelssohn en Glass. Bijzonder bij dit optreden is dat alleen het publiek een vaste zitplaats heeft.

Zondagmiddag 5 februari 2023: dans & erfgoed
‘(Em)brace’ door Sanne Clifford. Dansproductie op maat en in dialoog met ons rijksmonument. Een matinee op een winterse dag met sprookjesachtige verlichting en dansers die zich door ons eeuwenoude gebouw bewegen.

Donderdagavond 25 mei 2023: muziek & taal
‘Welbespraakte muziek’ door rietkwintet Calefax & Paulien Cornelissen. Een onderzoek naar de vraag: wanneer wordt taal muziek? En: klanken uit de natuur en de mens omgezet in muziek.

Zondagmiddag 4 juni 2023: zang & snaren
‘Com o vento’ door de Portugese zangeres Magda Mendes.
Prachtige Zuid-Europese elementen zijn terug te horen in zelfgeschreven liedjes. Met een nieuwe bijzondere bezetting bestaande uit viool, cello en gitaar.

Info/ Kaarten

 

 

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen