Wel of toch niet glasvezel in de vesting

Informatiekantoor in Vesting
Informatiekantoor in Vesting
Foto: Delta

Aanleg glasvezel gaat door in Gooise Meren

Extra verlenging voor Naarden Vesting: aanmelden kan nog tot en met 25 januari 2023

 

Goed nieuws voor de inwoners van Gooise Meren en een aantal geselecteerde adressen in de gemeente Huizen. Na een succesvolle glasvezelcampagne start DELTA Netwerk binnenkort met de glasvezelaanleg in Muiden, Muiderberg en Naarden (ex. Naarden Vesting). Bovendien zal DELTA Netwerk hier meteen alle adressen, die in aanmerking komen, vrijblijvend van een glasvezelaansluiting voorzien. Het supersnelle glasvezelnetwerk van DELTA Netwerk is dan voor deze bewoners binnen handbereik.

 

“Glasvezel voor jong en oud”
“Glasvezel is voor ons allemaal van belang, voor jong en oud. Het houdt je verbonden met je omgeving”, zegt projectleider Saba Eshaq, van DELTA Netwerk. “We maken steeds meer gebruik van het internet. Alle slimme oplossingen voor in en om je huis zijn hier goede voorbeelden van. De huidige netwerken kunnen dat uiteindelijk niet aan. Ik ben dan ook blij dat we kunnen starten met de aanleg van glasvezel in Gooise Meren. Lokale verkopers, ambassadeurs hebben zich enthousiast ingezet om inwoners te overtuigen van het belang van glasvezel. Met succes, want mede daardoor hebben we dit mooie resultaat behaald. We zijn dan ook erg verheugd te kunnen melden dat Gooise Meren zich verzekerd heeft van de komst van glasvezel en bedanken iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd.”

 

Verlenging voor Naarden Vesting!

 

In Naarden Vesting kan met het huidig aantal aanmeldingen helaas nog geen glasvezelnetwerk aangelegd worden.

Daarom is besloten dat de inwoners van de Vesting tot en met 25 januari 2023 de mogelijkheid krijgen om zich alsnog aan te melden voor een glasvezelabonnement. Afhankelijk van het animo zal dan eind januari 2023 een beslissing genomen worden of DELTA Netwerk wel of niet gaat aanleggen in Naarden-Vesting. Projectleider Saba Eshaq houdt goede hoop. “Maar om de aanleg echt te realiseren, hebben we wel echt de support van de bewoners nodig”.

 

De eerste werkzaamheden

In Muiden, Muiderberg, Naarden en Huizen is de aannemer Selecta Infratechniek inmiddels gestart met de eerste voorbereidingen voor de aanleg. Vanaf december bezoekt de aannemer in Naarden de eerste woningen die in aanmerking komen voor glasvezel. En in de eerste maanden van 2023 zullen ook de adressen in Huizen, Muiden en Muiderberg bezocht worden. Bewoners zullen hierover middels een brief geïnformeerd worden.

 

Bij een bezoek komt een medewerker van de aannemer om toestemming vragen voor het plaatsen van de glasvezelaansluiting. Samen met de bewoners wordt bepaald waar de glasvezelaansluiting geplaatst mag worden. Goed om te weten: de collega’s van Selecta Infratechniek dragen een oranje hesje met het DELTA Netwerk logo en kunnen zich altijd legitimeren met een ID-pas.

 

De glasvezelaansluiting gebruiken

Als een woning voorzien is van de glasvezelaansluiting, hebben de bewoners nog geen werkende verbinding. De bewoners kunnen pas gebruik maken van de glasvezelaansluiting wanneer zij een glasvezel abonnement afsluiten. Dit kan op elk moment worden afgesloten, maar doen inwoners dit vóór 25 januari 2023, dan profiteren zij nog van de welkomstaanbiedingen van de deelnemende telecomaanbieders én wordt € 350,- aansluitkosten bespaard, die later wel in rekening worden gebracht.

 

Meer informatie
Meer informatie is beschikbaar op de website www.deltanetwerk.nl/gooise-meren. Inwoners kunnen ook terecht bij het Glasvezel Informatiepunt op de Cattenhagestraat 14 in Naarden-Vesting. Het Glasvezel Informatiepunt is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur, en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en is telefonisch bereikbaar via 06 18 86 57 09.

Over DELTA Netwerk
DELTA Netwerk richt zich op de aanleg van glasvezel in nieuwe gebieden en is onderdeel van DELTA Fiber, een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber bereikt inmiddels meer dan 1 miljoen huishoudens en bedrijven en groeit met 8000 glasvezelaansluitingen per week. De ambitie is om zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven toegang te bieden tot een snelle internetverbinding en te groeien naar 2 miljoen aansluitingen in 2025. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak en er werken ruim 1200 medewerkers. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie aan.