Klaas Wilting maakt Brinkhuis blauw

Voor en achter de camera...
Voor en achter de camera...
Foto: Klaas Wilting

‘Hoi, hierbij informatie over mijn theatershow op 21 februari 2023, om 15.00 uur in Het Brinkhuis in Laren. Komen jullie ook?’

 

Van Code Wit naar Code Blauw

Na een eerder succesvol optreden vorig jaar in het Brinkhuis aan de Brink in Laren, komt Klaas Wilting op 21 februari 2023  opnieuw naar dit uitermate gezellig en knusse theater. Nu voor een middagvoorstelling om 15.00 uur. Hij treedt dan op met zijn theatershow Code Blauw.

Oer Politiewoordvoerder ligt de zaak toe

Een one man show over zijn roerige jaren als politiewoordvoerder in Amsterdam. Hij lardeert zijn verhalen met prachtige oude en nieuw opgenomen filmbeelden over de vele zaken die hij als woordvoerder persoonlijk heeft gemaakt. Zoals de ontvoering van biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer. De liquidaties van verschillende grote criminelen, zoals die van Klaas Bruinsma, ook wel de godfather genoemd, die van Sam Klepper en vele anderen. De show begint bij de start van Klaas Wilting, als jong politieman aan het politiebureau Leidseplein. In dit bureau zit nu een coffeeshop, waar softdrugs worden verkocht. Hij geeft een schets van de groei van de drugsproblemen mede veroorzaakt door het gedoogbeleid, waardoor criminelen schat en hemeltje rijk zijn geworden. Hij vertelt heel beeldend over de mooie, maar ook over het soms zeer zware politiewerk. Als jonge ME-er heeft hij zelf ervaren wat het betekent gevechten met krakers en demonstranten te moeten leveren, of wat voetbalhooligans de samenleving voor ellende hebben bezorgd. Zijn werk heeft zowel voor hemzelf als voor zijn gezin ook de nodige problemen gegeven. Criminelen wilden hem ontvoeren en kregen hij en zijn gezin persoonsbeveiliging. Ook heeft hij te maken gekregen met vele bedreigingen. Vooral de Bijlmerramp heeft bij hem grote indruk achter gelaten. Wilting eindigt zijn theatershow met de liquidaties van advocaat Derk Wiersum en die van journalist Peter R. de Vries. Na afloop van de show krijgen de bezoekers alle gelegenheid om met Wilting in discussie te gaan of om hem vragen te stellen. Hij heeft inmiddels twee boeken geschreven; ‘De roerige jaren van een politiewoordvoerder’ en ‘Gevaar loert overal.’

 

Tickets voor deze show zijn te verkrijgen bij het Brinkhuis in Laren. De reacties op zijn theatershow, waarmee hij op vele plaatsen in het land optreedt, zijn tot nu toe lovend.