Winkeliersorganisatie: houd deuren dicht tijdens warme dagen

Foto:

Winkeliersorganisatie INretail roept ondernemers op de deuren gesloten te houden tijdens warme dagen. Volgens de vereniging doen steeds meer winkels dit al, maar is een herhaalde oproep gepast vanwege het zomerse weer dat op komst is.

Dit weekend kan het lokaal tropisch warm worden. “Deuren dicht als het buiten vier graden warmer is dan binnen wordt het nieuwe normaal voor winkelen bij warme dagen”, stelt Jan Meerman, directeur van INretail.

Vorig jaar begonnen sommige winkeliers met het sluiten van toegangsdeuren, onder andere om energie te besparen. Volgens INretail kreeg vorig jaar een vijfde van de ondernemers die winkels hadden te maken met een verdubbeling van de energiekosten. Die stegen hard, onder meer door de oorlog in Oekra├»ne. “Nog steeds zijn deze kosten hoger dan normaal en ook daarom is verduurzaming een goede investering”, zegt de vereniging. “Dichte deuren bij zomerhitte vormen een logische en makkelijke stap om energie te besparen.”