Eindexpositie cursisten Atelier Stawicki ‘De Gouden Eeuw’

Foto:

BUSSUM – Ook dit jaar sluiten de cursisten van Atelier Stawicki het seizoen af met een prachtige eindexpositie en dit jaar is het thema ‘De Gouden Eeuw’. De expositie is te bewonderen van 18 mei t/m 4 juli bij SQUASH & WELLNESS Premium Health Club, Struikheiweg 16 in Bussum.

De Gouden Eeuw is een bloeiende periode in de schilderkunst. De Hollandse meesters zijn wereldberoemd en een inspiratie voor deze eindexpositie. Het licht, de dramatiek, de onderwerpen waren allemaal dingen die verwerkt werden in de schilderijen. De cursisten hadden zich voorbereid door o.a. de lessen over het thema en door museumbezoek. Elke cursist heeft de Gouden Eeuw op zijn/haar eigen manier verwerkt in het schilderij. Zo is er werk te zien gemaakt met acrylverf, olieverf en gemengde technieken zowel op papier, paneel als op doek en het werk varieert van abstract tot realistisch. Zowel beginners als gevorderden doen mee en, hoewel de cursus in Huizen gegeven wordt, komen de cursisten uit het hele Gooi.

De expositie is eigenlijk ook een afspiegeling van de cursus, waar beginners en gevorderden naast elkaar werken. Materiaalkennis is een belangrijk onderdeel, zodat men met alle materiaal kan werken. Men leert hierbij zijn of haar eigen stijl ontwikkelen, dit kan abstract of realistisch zijn. Natuurlijk bevat de cursus ook een behoorlijke dosis plezier en enthousiasme en dat is duidelijk tijdens deze expositie te zien.

Deze cursisten laten dat zien: Mirjam Schütz, Maya van der Linden, Dennis Gehring, Wout van Willigenburg, Mollie Raadjes, Corry Hekkenberg, Yvette Rigter, Yvonne Hulsbos, Ankie van de Riet, Karin de Visser, Hannie Veenekamp, Rida van de Zand, Adri Dankers, Edith Veerman, Marianne van der Vate, Jacqueline van de Steeg, Lidi Heeres, Jolande Ferwerda, Gery Bax en Regina te Nuijl.

De expositie ‘De Gouden Eeuw’ is van 18 mei t/m 4 juli te bezichtigen tijdens openingstijden van SQUASH & WELLNESS Premium Health Club, Struikheiweg 16 in Bussum. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Atelier Stawicki via www.atelierstawicki.nl of per mail [email protected]