Geert Beulens over ‘De jaren zestig’!

Foto: Bob Bronshoff

Op deze avond, die plaatsvindt in deMess, wordt je natuurlijk ontvangen met muziek uit de jaren ’60…

De jaren zestig: een cultuurgeschiedenis
In deze overrompelende cultuurgeschiedenis worden de jaren zestig voor het eerst vanuit een mondiaal perspectief beschreven. Uiteraard gaat een boek over de jaren zestig over The Beatles, Bob Dylan, Provo en de minirok. Maar om dit decennium te begrijpen zijn volgens Geert Buelens internationale kassuccessen als West Side Story en The Sound of Music minstens zo belangrijk. Daarnaast werpen artistieke en culturele ontwikkelingen in Afrika, Latijns-Amerika en Aziëeen verfrissend licht op deze tijd.

Buelens kantelt in ‘De jaren zestig’ het bestaande beeld van dit decennium en vult het aan. Hij laat zien hoe grote geopolitieke en culturele ontwikkelingen in elkaar grepen en zorgden voor een omwenteling van waarden. Zo werd de populaire cultuur geboren die tot de dag van vandaag zowel inspireert als controversieel is.

Geert Buelens (1971) is dichter en hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit Utrecht en aan de Universiteit van Stellenbosch. Hij schreef onder meer het meermaals bekroonde Van Ostaijen tot heden, Oneigenlijk gebruik. Over de betekenis van poëzie en Europa Europa! Over de dichters van de Grote Oorlog, dat de ABN Amro-prijs voor Beste Non-Fictieboek 2008 won en vertaald werd in het Duits en Engels. Ook ‘De jaren zestig’ is reeds verkocht aan Duitsland (Suhrkamp).

Entree € 12,50. Leden van de bibliotheek betalen € 10,-. SVP op de avond zelf de bibliotheekpas meenemen!
Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de bibliotheek in Naarden of te reserveren via www.bibliotheekgooienmeer.nl of www.demess.nl/agenda

Adres: Podium deMess, Adriaan Dortsmanplein 1b, Naarden.