Hartekreet 90-jarige: ‘Laat alstublieft Tergooi Blaricum blijven’

Foto: Facebook Gooisemeren

Een 90-jarige vrouw uit Muiden doet in een brief een oproep om Tergooi Blaricum niet te sluiten. Dat meldt de Facebookpagina Gooisemeren.

In de brief gericht aan actievoerders die tegen het sluiten van Tergooi Blaricum zijn, schrijft de vrouw dat ze daar al jaren zit. In 2015 moest ze echter naar Tergooi Hilversum en dat was naar eigen zeggen ‘verschrikkelijk’. Ze lijdt aan osteoporose, artritis en COPD.

Grote reistijd

Vooral de grote reistijd is een probleem. “Het bezoek uit Muiden was ruim een uur onderweg om er te komen en dan ook weer ruim een uur om thuis te komen”, schrijft de Muidense.

Beklag

Ze zegt al meerdere keren tevergeefs haar beklag te hebben gedaan. “Ik heb er over naar de directie geschreven, maar de heren zien alleen maar een mooi nieuw ziekenhuis en niet wat het voor patient en en bezoek betekent. Niet iedereen beschikt over een auto of is goed ter been.”

Dochter

In een reactie op Facebook schrijft de dochter van de mevrouw: “Vanmiddag zat ik met iemand in de bus die naar ziekenhuis Hilversum moest met de bus, tel uit je winst! Eerst twintig minuten lopen, dan 50 minuten in de bus en dan nog een klein kwartier lopen.”

De hele brief kun je hieronder lezen.

Tergooi Blaricum brief

Reacties