Grondeigenaar nieuwe McDonald’s Hilversum hoopvol

Foto: McDonald's

Omwonenden van de grond waar de nieuwe McDonald’s moet verrijzen zijn naar de rechter gestapt. Grondeigenaar Roelof van Bruggen reageert tegenover Deondernemer.nl woedend, maar hij blijft hoopvol dat het goedkomt.

Grondeigenaar Roelof van Bruggen is teleurgesteld in de omwonenden die naar de rechter zijn gestapt. “Ik zie waarheid worden wat een van de tegenstanders in het begin gezegd heeft. ‘We zullen het wel niet kunnen tegenhouden, maar wel vertragen’”, zegt de vastgoedondernemer tegen Deondernemer.nl.

Tafeltje-mac-je

Van Bruggen is verbolgen over de gang van zaken. Het probleem is dat er rondom het project mensen wonen, die veel dichter bij tafeltje-dek-je dan bij tafeltje-mac-je zitten. Zij willen geen McDonald’s. Het is weer het oude verhaal in het Gooi: alles moet gebeuren, maar niet in mijn achtertuin.”

Flauw

Carolien Glasbergen van actiecomité VreelandseWegMac vindt het niet meer dan logisch dat er mensen in beroep zijn gegaan tegen de verstrekte vergunning. “Ik las dat Van Bruggen het flauw van ons vindt en ons slechte verliezers vindt omdat we in beroep zijn gegaan”, zegt ze tegen Deondernemer.nl. “Maar daar hebben we gewoon procedures voor in Nederland, dus ik snap niet waarom hij dit roept.”

Rechtszaak

Dinsdag komt de Rechtbank Midden-Nederland met een datum voor de rechtszaak.

Lees het complete verhaal op de website van De Ondernemer.

Reacties