Inwoners van ’t Gooi voelen zich gezonder dan de rest van Nederland

Eric van der Want (l) krijgt eerste resultaten van René Stumpel.
Foto: RGV

Volwassenen en ouderen uit ’t Gooi voelen zich gezonder dan andere Nederlanders. Dat blijkt uit onderzoek van GGD Gooi en Vechtstreek onder 22.000 inwoners van de regio.

René Stumpel, directeur publieke gezondheid van de GGD overhandigde donderdag 18 mei het onderzoek aan voorzitter van het portefeuillehouder overleg sociaal domein Eric van der Want.

Belangrijke basis

Laatstgenoemde is blij met de resultaten. “Dit onderzoek biedt een schat aan informatie over diverse gezondheids- en leefstijlthema’s van de inwoners in de regio Gooi en Vechtstreek. Deze data vormen een belangrijke basis voor integraal beleid en intensieve samenwerking van gemeenten en instellingen.”

Gezondheid

Uit het onderzoek is gebleken dat volwassenen in ’t Gooi minder roken. Eén op de tien inwoners heeft ernstig overgewicht, maar dat is landelijk gezien erg weinig. Het alcoholgebruik is hoger dan het landelijk gemiddelde.

Eenzaam

Ruim een derde van de volwassenen en bijna de helft van de ouderen is min of meer sociaal eenzaam. Toch is ook dit lager dan landelijk. Vergeleken met het vorige onderzoek in 2012 ontvangen ouderen minder hulp en geven zij vaker aan behoefte te hebben aan extra zorg.

Benieuwd naar het complete onderzoek? Dat vind je hier.

Reacties