Burgemeester Elbert Roest verlaat Laren voor Bloemendaal

Foto: Gemeente Laren

De gemeenteraad van Bloemendaal heeft woensdagavond 5 juli Elbert Roest voorgedragen als burgemeester. dat betekent dat de burgervader vertrekt uit Laren.

Elbert Roest maakte woensdag tijdens de raadsvergadering in Laren zelf bekend dat hij vertrekt als burgemeester van Laren. Roest was sinds 2002 burgemeester.

Verbonden

“Ik heb goed nagedacht over deze stap. Ik heb in Laren een heel gelukkige tijd gehad en voel me ook zeer verbonden met het dorp”, zegt Roest. “Toch wil ik deze kans aangrijpen om nog eens voor een volle periode het burgemeesterschap elders uit te oefenen.”

Hart en ziel

De 62-jarige burgervader kijkt erg uit naar zijn nieuwe baan: “Ik verheug mij zeer om in Bloemendaal aan de slag te gaan en wil mij met hart en ziel gaan inzetten voor de gemeenschap. Bloemendaal is een prachtige gemeente, bestuurlijk uitdagend en met een duidelijk herkenbare identiteit. Ik acht het een voorrecht daarvoor te mogen werken en zal met open vizier en passie mijn taken vervullen.”

Kroonbenoeming

De voordracht gaat naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om tot een kroonbenoeming te komen.

Reacties