Verken het Oude Huizen onder leiding van een gids

Foto: Huizer Museum

Een leuk uitje in de vakantieperiode is om onder begeleiding het oude Huizen te verkennen. Dit kan op zaterdag 12 augustus.

Op deze verkenningstocht vertelt de gids naast leuke anekdotes het één en ander over het verleden van Huizen. Dit gebeurt aan de hand van de bijzondere boerderijen en woonhuizen, de plaats waar de molen heeft gestaan, visserswoningen, schuurtjes, bleekveldjes, werkplaatsen en wat er verder allemaal nog op de route ligt.

Kopje koffie

Deze verkenningstocht duurt ongeveer een uur en begint en eindigt bij het museum. Daar kan vooraf of achteraf om de dorst te lessen een kopje koffie of thee gedronken worden, waarbij ook een bezoek aan het museum zelf mogelijk is.

Ervaren gids

Een ervaren gids vertrekt om 14.00 uur vanaf het Huizer Museum aan de Achterbaan 82. Aanmelding vooraf is niet nodig. Kosten 4 euro per persoon.

Reacties