VVD Huizen bezorgd over aanrijtijd ambulance na verhuizing Tergooi

Foto: Tergooi

De ambulancepost van Tergooi verhuist van Blaricum naar Hilversum. De VVD Huizen is daarom bezorgd over de langere aanrijtijd voor ambulances.

De ambulancepost van Tergooi Blaricum verhuist per 1 januari naar Tergooi Hilversum. Dat baart de VVD Huizen zorgen. “Verwacht mag worden dat de aanrijtijden vanaf de locatie ziekenhuis Hilversum alleen maar langer er worden. Alleen al vanwege het gegeven dat Hilversum verder van Huizen ligt dan Blaricum. De verkeersdrukte op de A27 zou echter, afhankelijk van het moment van de dag, ook van invloed op de aanrijtijden kunnen zijn”, aldus VVD’er Jessica Prins.

Vragen

De VVD-fractie stelt daarom een aantal vragen aan het college. Zo willen ze weten of de ambulancepost ook daadwerkelijk wordt overgeheveld naar Hilversum en of de wettelijk geldende normtijden voor ambulances nog wel worden gehaald.

De VVD wil uiterlijk 14 december tijdens de raadsvergadering antwoord.

Reacties