Nieuwe straat Dokter W.A. Boekelmanpad in Laren onthuld

Foto: BEL Combinatie

Het naamloze pad tussen de Zevenenderdrift en het Postiljon is vernoemd naar dokter Boekelman en heet nu voluit Dokter W.A. Boekelmanpad.

Wethouder Ton Stam onthulde het straatnaambord samen met de kinderen van de dokter, onder toeziend oog van familie, vrienden, buurtbewoners en andere geïnteresseerden.

Gerespecteerd

Volgens wethouder Stam was de heer Boekelman een zeer gewaardeerde en gerespecteerde inwoner. “Vanuit verschillende perspectieven heeft hij een bijzondere en waardevolle bijdrage geleverd aan Laren en de maatschappij in het algemeen. En daarom is het ook goed als wij vandaag de herinnering aan hem wat meer concreet en levend maken. Dokter Boekelman was een vriendelijk en bescheiden mens, die de wereld en Laren een beetje beter heeft gemaakt.”

Ernst Wortel

In zijn toespraak had Stam het ook over de rol die wijlen Ernst Wortel gespeeld heeft bij de benoeming van het pad. “Dat wij hier met elkaar staan, is te danken aan de heer Ernst Wortel. Hij heeft voorgesteld om dit pad te vernoemen naar de heer Boekelman. Het was zijn grote wens.

Dokter Boekelman

De heer Boekelman werkte van 1959 tot 1989 als internist in het Sint Jansziekenhuis in Laren en was medisch leider van de Bloedtransfusiedienst van de afdeling Laren-Blaricum-Eemnes. Daarnaast geniet hij bekendheid als vertaler van Latijnse wetenschappelijke teksten uit de tijd van de Tachtigjarige Oorlog. De heer Boekelman woonde sinds 1970 tot aan zijn overlijden in een architectonisch moderne villa aan de Zevenenderdrift in Laren, vlakbij het pad.

Reacties