Gemeente Hilversum is officieel dementievriendelijk

Foto: Studio Kastermans

Wethouder Eric Van der Want heeft dinsdag 17 april namens de gemeente Hilversum de solidariteitssticker dementievriendelijk gekregen uit handen van voorzitter Jan Westering, voorzitter van Alzheimer Nederland afdeling Gooi en Vechtstreek.

Taboe doorbreken

Eric van der Want, wethouder Zorg en Welzijn van de gemeente Hilversum, is blij dat nu ook de gemeente Hilversum zelf een dementievriendelijke organisatie is “Taboes rond dit onderwerp moeten worden doorbroken. Door te werken aan een dementievriendelijke gemeente hopen wij steeds meer ondernemers, verenigingen, hulpdiensten, buurtwerkers én inwoners te stimuleren om dementerenden een veilige
leefomgeving te bieden.”

Training

Onderdeel van het traject om ‘dementievriendelijk’ te worden is het volgen van een training. Medewerkers van de gemeente Hilversum die in contact komen met klanten hebben deze training gevolgd. De medewerkers hebben geleerd hoe zij iemand met dementie herkennen en hoe ze om kunnen gaan met mensen met dementie.

Het bericht Gemeente Hilversum is officieel dementievriendelijk verscheen eerst op Hilversum.