Ook Polikliniekapotheek locatie Blaricum

Foto: Tergooi

Vandaag heeft Tergooi ook een Polikliniekapotheek op locatie Blaricum geopend. Het ziekenhuis wil daarmee patiënten op beide locaties dezelfde kwaliteit en service en hetzelfde gemak bieden.

De Polikliniekapotheken op de locaties Hilversum en Blaricum spelen een grote rol in de medicatieveiligheid. Medewerkers controleren altijd de voorgeschreven medicatie en onderzoeken of medicijnen elkaar bijvoorbeeld niet tegenwerken. Als overleg nodig is met een specialist in het ziekenhuis, is dit snel en eenvoudig te regelen. Uiteraard geven apothekersassistenten aan de balie ook voorlichting en uitleg over het gebruik van medicijnen. Verder worden – in overleg met de patiënt – andere zorgverleners en de eventuele eigen apotheek op de hoogte gebracht van wijzigingen in het medicijngebruik.

Kwaliteit, service en gemak
‘Het antwoord op de vraag waarom Tergooi – met de nieuwbouw in het vooruitzicht – nu nog investeert in een nieuwe Polikliniekapotheek op locatie Blaricum is eigenlijk heel simpel’, zegt Bart Postema, apotheker van de Polikliniekapotheek. ‘We willen onze patiënten in Blaricum dezelfde kwaliteit en service en hetzelfde gemak bieden als onze patiënten in Hilversum. We zijn daarom blij en trots dat we vanaf 7 mei ook op locatie Blaricum de eerste patiënten kunnen ontvangen.’

Plaats en openingstijden
De Polikliniekapotheek in Blaricum bevindt zich op de begane grond, vlakbij de hoofdingang (liften A-kern) en is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 18:00 uur. Apotheker Emiel Schepers gaat op de Polikliniekapotheek op locatie Blaricum de farmaceutische verantwoordelijkheid dragen. De apothekersassistenten worden op beide vestigingen ingezet.

Reacties