Topcollectie Mauritshuis haarscherp op het witte doek

Foto: Filmhuis Bussum

Op verschillende data in mei is in Filmhuis Bussum de prachtig gefilmde documentaire ‘Girl with a pearl earring’ van Exhibition On Screen te zien. Deze film bevestigt de blijvende aantrekkingskracht van Vermeers meesterwerk en gaat in op de vele onopgeloste raadsels rondom het buitengewone schilderij en zijn mysterieuze schepper.

‘Mona Lisa van het noorden’

Tussen 2012 en 2014 was het Mauritshuis in Den Haag gesloten in verband met een ingrijpende renovatie. Gedurende die tijd reisden veertig topstukken uit de collectie langs musea in Japan, de Verenigde Staten en Italië. Vermeers schilderij ‘Meisje met de parel’ was de grote trekpleister van de expositie. Alleen al in Japan kwamen er 1,2 miljoen bezoekers op de ‘Mona Lisa van het noorden’ af. Experts uit de diverse hoeken van de kunstwereld geven in deze documentaire antwoord op vragen als ‘Wie was dit meisje?’ en ‘Waarom en hoe is het geschilderd?’ Kaarten, te koop via de website of aan de kassa van Filmhuis Bussum, kosten € 10,50 p.p. (geen korting mogelijk). Data en tijden zijn te vinden op www.filmhuisbussum.nl.

Reacties