Het dak gaat eraf bij Grote Kerk Naarden

Foto:

In haar brief aan de Tweede Kamer laat minister Ingrid van Engelshoven vandaag weten bijna twee miljoen euro beschikbaar te stellen voor de vervanging van het dak van de Grote Kerk Naarden. De subsidie dekt 70% van de totale kosten van het project, dat nog dit jaar zal beginnen. Ongeveer 2.700 m2 leidekking wordt vervangen door nieuwe leien. Stichting Grote Kerk Naarden heeft jarenlang gespaard voor deze enorme operatie. Marlo Reeders, directeur Stichting Grote Kerk Naarden: “Door de exploitatie van het gebouw hebben we jarenlang kunnen sparen voor een nieuw dak. Echter, met geen mogelijkheid hadden we het totaalbedrag zelf bij elkaar kunnen brengen. Het laatste beetje hopen we te financieren door giften en het organiseren van festiviteiten. Wij zijn buitengewoon dankbaar voor deze toekenning.”

Reacties