Hollandse Nieuwe op Art Laren

Foto:

Vrijdag 15 juni

Traditiegetrouw wordt de eerste Hollandse Nieuwe tijdens de Gooise Haring Party op vrijdag 15 juni vanaf 17:00 uur uitgeserveerd op de Larense Brink ter gelegenheid van de kunstbeurs Art Laren.
Dit keer worden de echt verse 400 haringen vrijdag door Kiwanian Michiel Vlam zelf uit Scheveningen opgehaald. Kiwanis Club Laren organiseert deze haring party om geld in te zamelen voor de inrichting van een kinderhospitaal in Nangoma (Zambia). Dit is een project van de Larense Angeli van der Kerkhof, die zich al jaren inspant om de kindersterfte in Nangoma te beperken. De net geïnstalleerde houten couveuses, die betaald zijn uit de opbrengst van Art Laren in 2017  zijn zo effectief dat de baby-sterfte inmiddels met 60% achteruit is gegaan.
De haring party wordt jaarlijks door zo’n 200 mensen bezocht, waaronder galeriehouders, kunstenaars en politici. 

Reacties