Gerda Kosmeier: makelaar met gunfactor!

Gerda Kosmeier volgt haar hart. Na jarenlang in de sales te hebben gewerkt, begon zij in de zomer van 2009 als makelaar. Eerst als nieuwbouw specialist, later ook als taxateur en inmiddels is Gerda ook door de wol geverfd als makelaar van bestaande bouw.

Kosmeier Projectbegeleiding & Makelaars is gevestigd in Baarn en heeft haar werkterrein in midden Nederland, met natuurlijk ook het Gooi. Zo kocht ze onlangs prachtige woningen in Laren en Naarden aan.

Gerda, is de makelaardij nog steeds een mannenwereld?
“Nee. Het was ooit een mannenwereld, maar je hebt nu zelfs kantoren waar alleen maar vrouwen werken. In het Gooi vestigen zich ook steeds vaker vrouwelijke makelaars. De vrouwen blijken het goed te doen in dit vak. Mannen zijn vooral gefocust op de deal. Dat is super belangrijk, want als je die deal niet krijgt, houdt het op. Gelukkig ken ik door mijn ervaring in de sales de klappen van de zweep en dit komt me tijdens het onderhandelen goed van pas. Mijn aanvullende kracht in dit vak is juist mijn inlevingsvermogen. Ik ben vooral mens. Een huis koop je in principe niet even snel-snel. Je moet je er gelukkig in kunnen voelen.”

Wat vind je interessant aan de makelaardij?
“Als kind had ik al iets met huizen, bouwkunde boeit me enorm en samen met het juridische deel is het voor mij is de perfecte combinatie. Interessant is ook dat alle mensen verschillend zijn. Iedereen is uniek en elk huis en ook elk mens is weer anders. Dat maakt de makelaardij heel boeiend. Ik ben zeg maar een soort matchmaker, maar dan in huizen. Welk mens past in dat huis? Of welk huis past nou bij die persoon? Geweldig om dit uit te zoeken en de juiste match te vinden!”


Referenties
“Dank Gerda! Voor de geweldige persoonlijke begeleiding, strategische vakkennis en jouw positivisme. Mijn nieuwe huis is meer dan wat ik had mogen dromen, een echte droomhuis midden in het centrum van Laren! Jouw kracht is je betrokken- en eerlijkheid. Het matchen van het juiste huis bij de personen, een echte matchmaker. Voor minder doe je het niet en dat maakt je bijzonder.”

“Onlangs hebben wij ons huis verkocht en een ander huis aangeschaft. Wij hebben vooraf enkele makelaars benaderd en de keuze laten vallen op Makelaar Kosmeier te Baarn. De vriendelijke, eerlijke en professionele wijze van adviseren en handelen, is ons zeer goed bevallen, zowel bij de verkoop van ons huis, als bij de aankoop van het nieuwe huis. Gerda staat altijd voor ons klaar!”


Op welke verkoop ben je het meest trots?
“Ik haal de meeste voldoening uit een intensief traject. In eerste instantie kost dat natuurlijk heel veel energie en tijd, maar als je zo’n project tot een succesvol einde brengt is dat fantastisch, dat geeft mij energie!
Zo had ik laatst een heer die problemen had met zijn pensioen. Zijn toekomst viel in duigen. Hij was helemaal overstuur en raakte er overspannen van. Met veel tijd en energie hebben we uiteindelijk een hele goede deal kunnen maken. Een lang en moeizaam traject dat vervolgens goed afloopt geeft mij de meeste voldoening.”

Wat is jouw kracht als makelaar?
“In principe zou ik zeggen PPR: Persoonlijk, Professioneel en Resultaatgericht. Maar ik ben vooral ook klantgericht, kan goed luisteren en ik ben integer. Ik hecht waarde aan een vertrouwensband, dat is noodzaak. Als makelaar weet je veel over mensen en hun persoonlijke situatie. Je bent al gauw kind aan huis. Mijn klanten moeten echt het gevoel krijgen dat ze alles met me kunnen delen en dat het tussen ons blijft. Dit alles geeft en maakt kracht.”

Waarom zouden mensen voor Kosmeier Makelaars moeten kiezen?
“Ik ben actief en ik ga er honderd procent voor! Ik wacht niet tot iemand bij mij aanbelt van goh, ik heb iets op Funda gezien. Ik ga actief kijken of ik matches kan maken. Ik ben altijd op tijd, want ik wil dat de deur open is als de mensen komen. Vaak roept men dat ik altijd zo enthousiast ben. Ja dat klopt, ik hou van mijn vak en besteed veel tijd en aandacht aan de mensen met wie ik werk. Dat is misschien niet altijd commercieel, maar als mensen mij leren kennen, heb ik de gunfactor!”

Reacties