Eerste Blaricum Music Festival daverend succes!

De eerste editie van het Blaricum Music Festival zit erop en was een daverend succes! De concerten in de Dorpskerk waren van een uitzonderlijk hoog niveau en zowel ‘hard core’ klassiek-liefhebbers als diegenen die van een muzikaal feestje houden kwamen ruim aan hun trekken. Er waren concerten die in het teken stonden van fijnzinnig musiceren en verdieping maar ook veel grappige, gezellige en opzwepende momenten (een paar keer ging het ‘dak’ er zelfs bijna af). Gedurende het gehele festival was het weer prachtig en de hoogwaardige catering – zowel rond de ingang van de kerk als in de cateringtuin bij Achterom 1 – maakte het idyllische plaatje compleet.
De tentoonstelling over Antonio Stradivari was klein maar zeer fijn en het voor Kunsthandel Studio 2000 gecreëerde terras zag er prachtig uit. De masterclasses van Prof. Boris Kuschnir hebben een zestal Nederlandse jonge viooltalenten een grote stap voorwaarts gebracht en Tim de Vries is door de meester uitverkoren om bij hem te mogen komen studeren!
Initiatiefnemer en festivaldirecteur Peter Santa heeft een groot risico genomen door dit evenement (met zeer weinig voorbereidingstijd) te organiseren maar kijkt met zeer veel plezier (en enige trots) terug op wat tot stand is gebracht. Veel bezoekers hebben aangegeven een volgende keer met meer mensen te willen komen en – op verschillende manieren – te willen helpen om een volgende editie mogelijk te maken. Peter Santa heeft de periode 30 juni tot en met 7 juli 2019 voor de zekerheid met potlood in zijn agenda gereserveerd voor een tweede editie van het Blaricum Music Festival, maar of die er ook daadwerkelijk kan komen hangt nog erg af van de mate waarin hij (financiële) steun zal weten te vergaren. Desgevraagd zegt hij ‘redelijk optimistisch’ te zijn over de kans op een tweede editie en voegt meteen toe dat hij hoopt dat mensen die hem willen steunen zich zo snel mogelijk bij hem melden zodat hij – anders dan dit keer – genoeg tijd heeft om alles tijdig (weer) tot in de puntjes te verzorgen!
Iedereen die op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen rond het Blaricum Music Festival kan zich via de website van het festival inschrijven voor de nieuwsbrief en hier staat ook hoe men met Peter Santa in contact kan treden.
Zie voor meer informatie www.blaricumfestival.com