Paul de Munnik in Bussum en Laren met intiem, verhalend en vooral muzikaal theater

Foto: George Visser Productions b.v.

Na zijn alom geprezen solodebuut Nieuw komt Paul de Munnik met zijn tweede soloprogramma Goed Jaar. Hij staat er op 18 januari 2019 mee in het ‘t Spant in Bussum en op 2 februari 2019 in het Singer Theater in Laren.

De Munnik gaat verder op de weg die hij met Nieuw is ingeslagen: intiem, verhalend en vooral muzikaal theater. Nieuws.nl sprak met hem en hoorde wat het uitgangspunt was: ‘De voorstelling gaat over mensen die je kwijtraakt, het zoeken naar waar je staat in het leven en wat je nog hoopt te bereiken. Ben je tevreden met wie je geworden bent?’

De Munnik loodst het publiek rustig en geestig langs de zaken die hem raken en die hem inspireren tot dat wat hij het liefste doet en waar hij zo luidkeels om bejubeld wordt: het zingen van de mooiste theaternummers. Van hemzelf, maar ook van anderen, omdat de fakkel ook doorgegeven moet worden.

De nieuwe voorstelling heet Goed jaar. Was het ook een goed jaar? ‘Ik heb zeker een goed jaar gehad. Ik vind dat mijn leven behoorlijk fijn is en ik leef het leven dat ik graag wil leven. Maar je neemt je verleden mee naar het nu, dus met Goed jaar kijk ik ook waar ik vandaan kom.’

Boodschap

Wil De Munnik zijn publiek nog iets meegeven? ‘Ik heb zeker nagedacht over welke boodschap ik het publiek wil meegeven. Als ik één ding moet kiezen, dan is de boodschap wel dat je altijd maar één stap verwijderd bent van een nieuwe richting. Je kan elk moment, als je dat wil, veranderen en een nieuwe weg inslaan. Het feit dat het open ligt en dat dit kan, is een prettige gedachte.’

Na jaren van grote producties met Acda en De Munnik vindt de theaterman het heerlijk om in een kleinere bezetting, dicht bij de mensen te spelen. Deze voorstelling speelt hij samen met een van Nederlands beste gitaristen, Wouter Planteijdt.