De Alliantie verhuurt eerste “all electric” woning in Gemeente Wijdemeren

Foto: PR

NEDERHORST TEN BERG – Vandaag heeft de Alliantie haar eerste all electric woning verhuurd in de wijk Overmeer in Nederhorst den Berg. De in 2018 volledig verduurzaamde woning heeft geen gasaansluiting en geen traditionele Centrale Verwarming. Het huis wordt verwarmd met infrarood warmtepanelen. Daarnaast is een elektrische boiler aanwezig voor de warmwatervoorziening en liggen op het dak negen zonnepanelen.

Innovatieve manier van verwarming
Voor de Alliantie is de infrarood nano technologie een nieuwe en innovatieve vorm van verwarming. Daarom heeft de woningcorporatie deze woning aangewezen als proefwoning. Dit betekent dat de huurder gedurende een jaar het energieverbruik gaat monitoren. Ook zal de huurder enquêtes invullen met betrekking tot de beleving en comfort van de stralingswarmte van de infraroodpanelen. Gelijktijdig loopt in Hilversum Noord in 2019 een pilot in een verduurzaamd appartement uit 1958 en in een twintiger-jaren woning. Onderzocht wordt of infraroodverwarming onderweg naar CO2 neutraal een geschikte (tussen)oplossing is voor woningen zonder verwarmingsinstallatie.

Veilig wonen
In de woning woont vanaf vandaag een huishouden met drie kinderen. De nieuwe bewoner is enthousiast. Naast dat ze blij is dat ze een woning toegewezen heeft gekregen, is het een leuke bijkomstigheid dat ze mee kan doen aan deze pilot. Samen met haar kinderen zal zij ontdekken wat de voordelen zijn van deze bijzondere en duurzame woning. Daarnaast geeft het haar een veilig gevoel dat ze met kleine kinderen om haar heen, niet meer op gas hoeft te koken.

Duurzaam
“Wij vinden het fijn dat we de nieuwe bewoners blij hebben kunnen maken met deze woning en dat zij enthousiast zijn over de pilot. Verwarmen met infrarood panelen biedt een duurzaam alternatief voor een gaskachel of Cv-installatie. Deze pilot sluit aan bij de ambities van de Alliantie op het gebied van duurzaamheid en haar bijdrage aan een goede kwaliteit van wonen en leven. Duurzaamheid staat bij de Alliantie hoog in het vaandel. De sleutel van de woning hebben we daarom vandaag toepasselijk overhandigd met een biologische bos bloemen van een lokale kwekerij uit Kortenhoef”, aldus Tosca van der Zijden, gebiedsontwikkelaar bij de Alliantie.

Reacties