Petrie van Dorp lanceert inspiratie- en koffietafelboek: The POWER to believe in you en doneert een deel van de opbrengst aan Make-A-Wish Nederland

Foto: Henk Ros Artfotos

LAREN – Twintig levensverhalen en levenslessen van bekende en inspirerende Nederlanders. Woensdag 22 mei lanceerde Petrie van Dorp haar inspiratie- en koffietafelboek The POWER to believe in you. Mediapersoonlijkheden als John van den Heuvel, Emile Ratelband en Jörgen Raymann werkten mee. Net als bijvoorbeeld spiritueel leider Baptist de Pape. Een deel van de opbrengst van de verkoop van The POWER to believe in you doneert de schrijfster aan Make-A-Wish Nederland voor het realiseren van wensvervullingen van ernstig, soms levensbedreigend zieke kinderen.

Haal kracht uit 20 levenslessen en inspirerende verhalen
In The POWER to believe in you heeft Petrie van Dorp 20 persoonlijke, inspirerende en krachtige verhalen verzameld van bekende en andere inspirerende Nederlanders. Aan de hand van persoonlijke gesprekken, toont zij de unieke kracht van deze persoonlijkheden. Ze maakt inzichtelijk hoe moeilijke situaties als depressie, misbruik en verkeerde partnerkeuze uiteindelijk ook waardevolle levenslessen kunnen zijn.

Iedereen heeft een verhaal en maakt moeilijke situaties mee. De kunst is om hier lering uit te trekken en nare ervaringen om te buigen tot nieuwe kennis. De schrijfster wil met haar boek de lezer inspireren om de eigen unieke kracht te ontdekken. Mensen hebben ieder een innerlijke kracht en kunnen hun eigen keuzes maken. Dat begint bij het terugpakken van de regie in het leven. Dit boek biedt inspirerende verhalen die dat proces inzichtelijk maken. Het eerste exemplaar overhandigde zij woensdag tijdens de lancering bij Mauve in Laren aan Hanneke Verburg (CEO Make-A-Wish Nederland) en zanger Peter Strykes.

Inspirerende verhalen
John van den Heuvel – Wie nooit bang is, is roekeloos.
Louise Schiffmacher – Mijn lever heet Victor.
Ernst Daniël Smid – Plenty & Grace be to this place.
Barbara Nanninga – Ik voel in mezelf altijd een vuur van alles willen en moeten kunnen.
Jörgen Raymann – Ik geloof in de “self healing power” van het positivisme.
Koen Brack – Wanneer je je kwetsbaar opstelt, gebeuren er hele gave dingen.
Emile Ratelband – Profeet van het positivisme.
Mari van de Ven – Geloof in je eigen kracht, geloof in je eigen kunnen, geloof in je dromen.
Nicole des Bouvrie – Anderen vergeven en doorgaan in liefde.
Baptist de Pape – De dingen die ik vanuit mijn hart wil, zijn tevens de dingen die ik wil vanuit mijn diepste ziel.
Mabel van den Dungen – Ik mag nu van mezelf ‘anders’ zijn.
Patrick Kicken – Wanneer ijdelheid en ego om de hoek komen kijken, luister je niet naar je gevoel.
Johny Heuckenroth – Ik heb gemerkt dat mijn relaties mij altijd erg vermoeiend vinden.
Esther Duller – Tot op de dag van vandaag, wanneer ik aan hem denk, krijg ik rode wangen.
Peter Strykes – Niet zeiken en plezier hebben.
Dwight Dissels – Wanneer je nooit gebroken bent geweest, kan je ook nooit voelen hoe God je kan genezen.
Claudia Schoemacher – Ik vind het wel lastig om mijn hoofd boven het energetische maaiveld te houden.
Robert Bridgeman – Passie is de taal van de ziel.
Juriaan Galavazi – De reguliere geneeskunde ging mij niet verder helpen om het lijntje met mijn gevoel te herstellen.

Verkoopprijs en beschikbaarheid
The POWER to believe in you is vanaf heden te koop via de webshop van Petrie van Dorp en online via onder meer Bol.com voor 29,95 euro. Van elk verkocht exemplaar doneert de schrijfster 2,50 euro aan Make-A-Wish Nederland voor het realiseren van wensvervullingen van ernstig, soms levensbedreigend zieke kinderen.

Over… Make-A-Wish Nederland bestaat 30 jaar!
In 1989 vervulde Make-A-Wish Nederland de eerste hartenwens. Die van de 10-jarige Cindy die zo graag een tv-opname wilde bijwonen van de destijds populaire serie ‘Zeg ‘ns Aaa’. Een enthousiaste verpleegster van het Haagse Juliana Kinderziekenhuis meldde de wens aan. Vrienden van de Stichting fietsten het geld bij elkaar. Cindy mocht als een echte filmster naar de studio én op de foto met ‘Mien Dobbelsteen’. De rest is geschiedenis. Met ruim 400 vrijwilligers realiseert Make-A-Wish Nederland nu jaarlijks meer dan 600 (allerliefste) wensen van ernstig zieke kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar. Voor ervaringen die ze sterker maken en vertrouwen en kracht geven voor de toekomst. Voor meer informatie: http://www.makeawishnederland.org

Reacties