Zomerorgelconcerten iedere donderdag in augustus in de Grote Kerk Naarden

 

Zomerorgelconcerten

 

Traditiegetrouw is in de zomer de donderdagavond gereserveerd voor onze orgels. Ook in augustus zetten verschillende gast organisten ze alle drie in de schijnwerpers!

Donderdag 8 augustus, aanvang 20:15 uur
Gastorganist Jan Hage is bekend om zijn virtuositeit en interpretaties. Hij laat dat deze avond horen met werk van bijvoorbeeld F. Liszt en A. Guilmant en een eigen improvisatie.

Donderdag 15 augustus, aanvang 20:15 uur
Het koor-, kabinet- en hoofdorgel worden in dit concert bespeeld voor een avond vol met Nederlandse orgelmuziek. Organist Jaap Zwart speelt vroeg werk uit de 17de eeuw, maar ook composities uit de 20ste eeuw .

Donderdag 22 augustus, aanvang 20:15 uur
De drie orgels van Grote Kerk Naarden worden deze donderdag ingezet voor een creatieve programmakeuze. Onder de titel “Transcripties” vertolkt Harry van Wijk muziek van onder andere W.A. Mozart en E. Grieg.

Donderdag 29 augustus, aanvang 20:15 uur
Als ‘nestor’ van onze gastorganisten is Jan. J. van den Berg in Naarden een graag gehoorde organist. Op het programma staan onder andere een aria van F. Peeters, een Fantasie van J.S. Bach en een koraal van Adr. Schuurman.

Reacties