Meer mensen overlijden met de hitte…

Foto:
Tijdens de hittegolf in week 30 van 2019 overleden 2 964 personen.
Dit zijn bijna 400 personen meer dan in een gemiddelde week in de zomerperiode. Tijdens de hittegolven in 2006 overleden per week bijna evenveel personen extra. Doordat er nu meer ouderen zijn, is de extra sterfte relatief gezien beperkt. Dat meldt het CBS naar aanleiding van vragen uit de media, op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.
Dit jaar was er een landelijke hittegolf van 22 juli tot en met 27 juli. De hittegolf was kort, maar zeer hevig, met hogere temperaturen dan ooit gemeten in Nederland. In 2006 waren er twee hittegolven in juli. Met een lengte van 16 dagen was de tweede hittegolf van 2006 een van de langste en meest intense in zeker honderd jaar.

Op CBS.nl vindt u het uitgebreide verslag, waaronder de verdeling van Noord, Oost, Zuid en West – Nederland.

Wellicht zijn de ouderen nu beter gewaarschuwd voor de hitte dan in 2006. Meerdere campagnes op televisie en social – media hebben hier aandacht aan geschonken.

Zo heeft het super zonnige mooie weer ook een schaduw kant, waar we zeker in de toekomst rekening mee moeten zien te houden.

Reacties