Iets voor Scrabble: Multifunctioneel Inzamelvoertuig

Foto: GAD Gooi en Vechtstreek / Larisa Landré

 

GAD neemt nieuwe multifunctionele wagen in gebruik

Woensdag 21 augustus heeft de Grondstoffen en Afvalstoffen Dienst (GAD) een nieuw, multifunctioneel inzamelvoertuig in gebruik genomen. De kraanwagen, geleverd door AW Materieel, kan ondergrondse containers legen en direct zelf schoonmaken. Daarnaast is het ook mogelijk om andere units op de wagen te zetten. Bijvoorbeeld voor de inzameling van ondergrondse containers en/of de afvoer van afval.

AW Materieel uit Emmeloord is een familiebedrijf dat de was unit UWC/S geleverd heeft op een Volvo-chassis. De kraan kan de ondergrondse containers optillen en legen. Waarna de was unit de container direct van binnen kan schoonmaken. De wagen neemt zelf het vuile water mee, waarbij water en slib gescheiden wordt. Beide componenten worden vervolgens milieuvriendelijk verwerkt.

Naast het feit dat de wagen flexibel ingezet kan worden, is de wagen ook uiterst wendbaar, zodat deze makkelijk in smalle straten kan manoeuvreren. Dit paradepaardje van AW Materieel is het eerste inzamelvoertuig dat zo flexibel ingezet kan worden. De sleutel werd woensdagochtend ceremonieel overgedragen aan de chauffeur van de GAD door Volvo en AW.

Reacties