Woensdag 25 september vindt het allereerste OldStars Sport Festival plaats

Oldenzaal, Netherlands, August 15, 2019, TC Ready, Old Stars Program, with Tom Okker and Sjaak Swart
Photo: Tennisimages/Henk Koster
Oldenzaal, Netherlands, August 15, 2019, TC Ready, Old Stars Program, with Tom Okker and Sjaak Swart Photo: Tennisimages/Henk Koster
Foto:

Ouderen uit de omgeving komen bij elkaar om kennis te maken met de spelvormen OldStars walking rugby, OldStars tennis, OldStars walking hockey en OldStars walking football. Verschillende OldStars walking football teams spelen mét en tégen elkaar. De andere spelvormen kunnen door geïnteresseerde aanwezigen ontdekt worden door middel van clinics, zoals de walking hockey clinic onder leiding van legende Floris-Jan Bovelander. Het uitgebreide beweegaanbod is voor alle 55-plussers, ongeacht of men ervaring met de spelvormen heeft.
Het OldStars Sport Festival wordt georganiseerd door lokale initiatiefnemers en SV Laren ’99, LHMC, De Zestigplus Club, Tennisclub ’t Laer, Sportief & Gezond en het Nationaal Ouderenfonds.

OldStars spelvormen voor een betere levenskwaliteit voor ouderen
OldStars Sport (project van het Nationaal Ouderenfonds) is een verzameling van aangepaste spelvormen. Naast OldStars tennis, OldStars walking football, OldStars walking hockey en OldStars walking rugby zijn ook OldStars tafeltennis, OldStars walking handball, OldStars walking korfball en OldStars walking basketball onderdeel van van OldStars Sport. Hierbij draait het om ontmoeten, bewegen, meedoen en zelfredzaamheid. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië, waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden.

“De ontwikkeling van OldStars gaat razendsnel. Daar ben ik enorm trots op. Samen met sportbonden en –verenigingen zorgen we ervoor dat ouderen een leven lang met plezier kunnen blijven bewegen en zich verbonden voelen met de vereniging”, aldus Corina Gielbert, directeur Nationaal Ouderenfonds.

Programma bij SV Laren ’99
9:30: Inloop bij SV Laren ‘99
10:00: Start walking football meeting (ruimte voor 16 teams)
11.00: OldStars walking rugby clinic (vrije deelname)
12:00: Lunchpauze
13:00: Mixmeeting OldStars walking football (voetballers kiezen of ze meedoen
of de andere clinics doen)
14:00: OldStars tennis clinic (vrije deelname)
14:30: Einde mixtoernooi
15:00: OldStars walking rugby clinic (vrije deelname)
16:00 – 17:00: Live talkshow

Programma bij LMHC
10:00: Inloop bij LMHC met kopje koffie/thee van het Nationaal Ouderenfonds
10:30: Start bij LMHC (hockey) – opening en kick-off OldStars walking hockey
11:00: Start Bovenlander clinic (tot 12:00)
12:00: Lunch aangeboden door het Nationaal Ouderenfonds bij LMHC