Wie wordt Nederlands Kampioen Stoepranden 2019?

Foto:

600 finalisten van jong tot oud strijden om de titel op 22 september in Amersfoort

Op zondag 22 september vindt de landelijke finale van het Nederlands Kampioenschap Stoepranden plaats. Na een succesvolle editie van vorig jaar in het Excelsior stadion in Rotterdam organiseert Jantje Beton wederom een spannende landelijke finale. Dit jaar in samenwerking met Buurtsportcoach Amersfoort. Waar vorig jaar 18 gemeenten meededen met deelnemers van 6 tot 93 jaar oud, pakt Jantje Beton het dit jaar nog groter aan!

In de afgelopen maanden streden meer dan 8000 kinderen uit 30 gemeenten door het hele land in lokale voorrondes voor een finaleplek. Alle lokale finalisten, van jong tot oud, strijden tijdens de finale om de titel ‘Nederlands Kampioen Stoepranden’ op de Wagenwerkplaats in Amersfoort.

Stoepranden is een actief balspel, waarbij de bal precies de stoeprand aan de overkant moet raken. Het populaire balspel, ook wel kaaibanden of randje tik genoemd, wordt vaak buiten op straat gespeeld door jong én oud, waardoor het onderling contact en gezelligheid in de buurt wordt gestimuleerd. Precies waar Jantje Beton voor staat: Stop Nooit Met Spelen!

Details landelijke finale van het NK Stoepranden:

• Wat: Landelijke finale NK Stoepranden 2019

• Wanneer: Zondag 22 september

• Waar: Wagenwerkplaats, Piet Mondriaanplein 61, 3812 GZ Amersfoort

• Tijden: Feestelijke opening om 11.00 uur en finales vanaf 14.00 uur

• Leeftijdscategorieën:

A = 6 t/m 10 jaar/ B = 11 t/m 14 jaar / C = 15 t/m 24 jaar / D = 25 t/m 74 jaar/ E = 75+ jaar

• Opening: Ambassadrice van Jantje Beton en presentatrice van o.a. Kinderen voor Kinderen Anne Appelo verzorgt de feestelijke opening. Ze is tevens beschikbaar voor interviews.

• Kijk voor meer informatie, deelnemende gemeenten en de aftermovie 2018 op www.jantjebeton.nl/nkstoepranden