Feestelijke ingebruikname beheerdersaccommodatie scheidingsstation Huizen

Foto: GAD Gooi en Vechtstreek

De beheerdersaccommodatie op het scheidingsstation Huizen is na 20 jaar trouwe dienst vervangen door een duurzaam personeelsverblijf. Wethouder Bert Rebel verrichte de openingshandeling door een boom (Japanse kers) te planten in de groenstrook, in aanwezigheid van medewerkers van de GAD en de bedrijven die bij de bouw en aanleg betrokken zijn. Ben Aalbers van Brouwer Flexibele Ruimtes is “trots dat hij de opdracht heeft gekregen en dit mooie gebouw kon neerzetten”.

Een duurzame accommodatie

Het verblijf is voorzien van led-verlichting met bewegingsschakelaars, zodat het licht uitgaat als er niemand aanwezig is. De accommodatie heeft geen gasaansluiting. De verwarming vindt plaats door zeer energiezuinige infrarood panelen, geschakeld door afzonderlijke thermostaten zodat elke ruimte de gewenste temperatuur krijgt. De vloer en wanden zijn goed geïsoleerd.

Op het dak zijn 16 zonnepanelen aangebracht die gezamenlijk een vermogen hebben van 5200 Wp wat een verwachte jaaropbrengst oplevert van ca. 4.784 kWh. De riolering is gescheiden door het water van het dak aan te sluiten op het hemelwaterriool. De wanden aan de buitenzijde zijn bekleed met FSC gecertificeerde houten panelen. Voor de medewerkers zijn er twee gescheiden toilet- en doucheruimten, een kleine kantoorruimte en een gezamenlijke ruimte om te lunchen.

“Deze accommodatie past mooi in het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Huizen”, aldus wethouder Bert Rebel.