Jubileum Pakhuis van Sinterklaas in Museum BroekerVeiling

Foto: CC0

Voor alweer het tiende jaar mag Museum BroekerVeiling de locatie zijn van het Pakhuis van Sinterklaas, SuperKOOL natuurlijk! Deze tiende editie van het Pakhuis vind plaats van zaterdag 16 november tot en met woensdag 4 december, waar bezoekertjes op woensdag, zaterdag en zondagmiddagen kunnen langskomen om hun pietendiploma te halen.

De pepernoten liggen alweer een tijdje in de supermarkt, en het begint alweer te kriebelen want het duurt niet zo lang meer voordat Sinterklaas weer in het land is! Ook dit jaar zal Sinterklaas na zijn reis uit Spanje gebruik maken van Museum BroekerVeiling als Pakhuis. Vanuit hier gaan de pieten ’s nachts de daken op om schoentjes te vullen, maar daarvoor gaan ze natuurlijk wel goed oefenen!

Duikelen in het Pakhuis

De lighallen van Museum BroekerVeiling worden omgetoverd tot een trainingsparcours voor de pieten. Er mag bijna nooit iemand kijken of meedoen. Bijna nooit! Want op de woensdagen en weekenden kunnen kinderen langskomen om te klimmen, glijden en springen. Natuurlijk houden de Pieten een oogje in het zeil, want die weten hoe het allemaal moet! Lukt het je om het hele parcours af te ronden? Dan krijg je een echt pietendiploma! Durf jij het aan?

Sinterklaas toneelstuk en pepernoten

Na al dat rennen, springen, puzzelen en duikelen heb je natuurlijk wel even een pauze nodig. Tijdens je bezoek ga je daarom ook naar de afmijnzaal waar je een spannend Sinterklaas toneelstuk kunt zien. In de weekenden ruikt het heerlijk in het Pakhuis, want dan kunnen bezoekertjes de pieten helpen met het bakken van pepernoten!

De entree voor het Pakhuis van Sinterklaas is  € 7,75 per persoon/kind (vanaf 3 jaar), inclusief een drankje en iets lekkers. Heb je een museumkaart? Die is ook gewoon geldig voor de entree. Meer informatie over de openingstijden en dagen waarop het Pakhuis is geopend kan je vinden op onze website.