Heropening pompgemaal Hilversum met bijzondere donatie

Foto:

Het honderd jaar oude pompgemaal aan het Laapersveld in Hilversum werd feestelijk heropend met een sponsorloop voor Stichting Breast Care Foundation (BCF) en het Alexander Monro Borst(kanker)ziekenhuis in Bilthoven.

Het in 1919 door stadsarchitect Willem Dudok ontworpen gebouw biedt vanaf heden onderdak aan cosmetische kliniek Heihof.

Eigenaar en huidspecialist Wilma Schoutens-Buijsmann koppelde de opening van haar nieuwe onderkomen aan BCF omdat dit doel haar nauw aan het hart gaat. Vlak na het ondertekenen van het huurcontract van het Dudok pand, werd ze zelf geconfronteerd met borstkanker. ‘We hebben daarom een Dudok-loop bedacht, een wandelroute langs allemaal markante Dudok-panden’, vertelt ze. De deelnemers betaalden om mee te wandelen. De opbrengst komt ten goede aan de Breast Care Foundation.

De sponsorloop leverde € 3000,- op. BCF-oprichter en directeur van het Alexander Monro Ziekenhuis Marjolein de Jong liep mee met de wandeling en nam de cheque aan het eind van de dag dankbaar in ontvangst.

‘Prachtig te zien hoeveel betrokkenheid er is bij onze missie voor excellente persoonsgerichte borstkankerzorg voor iedereen.’

Reacties