Ophalen ingenomen fietsen station Naarden – Bussum, Gooise Meren

Foto: Gooise Meren

Bent u de afgelopen weken uw fiets kwijtgeraakt bij station Naarden-Bussum? En stond deze niet in een fietsenrek geplaatst? Dan is de kans groot dat de gemeente uw fiets heeft verwijderd.

Tegen betaling van 15 euro en het tonen van het sleuteltje van het slot kunt u ‘m terugkrijgen.

Sinds half november 2019 verwijdert de gemeente bij het station de fietsen die niet in een fietsenrek staan. De gemeente is met de ruimacties begonnen naar aanleiding van diverse klachten van bezoekers, ondernemers en omwonenden. De fietseigenaren worden eerst gewaarschuwd met een sticker. Zijn de rekken buiten vol? Maak dan gebruik van de bewaakte stalling van de NS. De eerste 24 uur is dat gratis! Dat geldt elke dag opnieuw.

Ophalen fietsen
De geruimde fietsen worden opgeslagen in een tijdelijk depot op de Parallelweg, aan de westkant van het station. De eigenaren kunnen hun fiets op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag tussen 15.30 en 16.00 uur ophalen. De gemeente bewaart de fietsen uiterlijk veertien weken. Daarna worden ze aan een goed doel geschonken.

​​​​​​​Er zijn zo’n tweehonderd fietsen nog steeds niet opgehaald.

Reacties