Espressobarketen Doppio Espresso weer geopend

Foto:

De medewerkers van de 29 vestigingen van Espressobarketen Doppio Espresso hebben op 1 juni de deuren weer geopend voor hun gasten. Naast de regels die voor iedere horecazaak gelden, kiest de landelijke koffiefranchise voor extra maatregelen om veiligheid te bieden aan gasten en het personeel. Daarbij blijft er ruimte voor ondernemende en creatieve oplossingen.

Extra maatregelen
Anderhalve meter afstand, maximaal 30 personen binnen en een triage aan de deur. De algemene regels leveren veel horecaondernemers al genoeg kopzorgen. Toch gaat Peter van Eijl, eigenaar en franchisegever van Doppio Espresso vol overtuiging een stap verder. Extra maatregelingen als: vrijwillige registratie van gegevens door gasten, inzet van een gloednieuwe bestel-app tot een ingrijpende aanpassing van het menu, alles om risico uit te sluiten en te helpen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Peter van Eijl: “Ik vind dat wij onze verantwoordelijkheid moeten pakken door een uiterst veilige omgeving te scheppen met veilige producten voor onze gasten en ons team. Deze veiligheid is het meest zichtbaar in onze compleet aangepaste lunchkaart. We hebben gekozen al onze broodjes centraal in een veilige omgeving te produceren en te verpakken. Voedselbereiding en beweging in de keuken van onze vestigingen is hiermee geminimaliseerd. Dit is geen verplichting vanuit de overheid, maar wordt door onze hygiëne partner wel geadviseerd. Onze gastvrijheid en koffiekwaliteit blijven zoals onze gasten het gewend zijn. We streven naar een ontspannen en prettige sfeer, dat kan ook met de nieuwe regels waar we samen mee gaan leven.”

Bestel-app
Gasten van Doppio Espresso kunnen binnenkort hun bestelling en betaling regelen via hun eigen smart phone. De ontwikkeling van de Doppio bestelapp is versneld, zodat gasten de keuze hebben om contactloos hun bestelling te doen, terwijl ze in de zaak of op het terras zitten.

Bestellen van de menukaart bij de bediening van Doppio blijft ook gewoon mogelijk. Voorlopig kies je iets van een menukaart die slechts één keer gebruikt wordt, ook weer om het risico te verkleinen.

Vol vertrouwen werkt Van Eijl met zijn team en ondernemers samen naar het moment dat gasten weer kunnen komen genieten van de vertrouwde koffie, taartjes en lunch, de medewerkers en omgeving.

Lokale initiatieven
Sommige Doppio ondernemers zoeken daarnaast lokaal verschillende samenwerkingen om op een creatieve manier ook iets meer omzet te kunnen maken. Jelle Stoker van Doppio Espresso Joure: “Wij werken heel goed samen met de buurt en hebben ondertussen nieuwe afspraken gemaakt over bijvoorbeeld looproutes. Met onze buurvrouw zijn we een paar stappen verder gegaan; zij heeft een Italiaans restaurant. We hebben afgesproken dat ik overdag haar terras mag gebruiken. ’s Avonds ontvangt zij vanaf 1 juni haar gasten bij ons. Daarbij verzorgen wij dan weer in de avonduren de drankjes.”

Zie hier waar bij u de dichts bijzijnde Doppio Espresso vestiging zit: Doppio Espresso Vestigingen

(Red. Zo ziet u dat ondernemers oplossingen zoeken waarbij gastvrijheid centraal staat.)

Stuur ook uw (her)opening naar ons: [email protected]
Liefst met foto’s 😉