Prinses Beatrix opent 13e editie Buitenspeeldag in Baarn

Foto: Stichting Jantje Beton

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix heeft op 10 juni de 13e editie van de nationale Buitenspeeldag geopend. Zij gaf het startsein voor deze historische dag vanuit Speeltuinvereniging Baarn in het bijzijn van Dave Ensberg-Kleijkers, directeur-bestuurder van Jantje Beton en Maurice Hols, algemeen directeur ViacomCBS Noord-Europa.

Dit jaar vinden tijdens de Buitenspeeldag volgens de richtlijnen van het RIVM en de overheid geen grote speelevenementen plaats. Om toch kinderen te motiveren om na een periode zonder school en sportactiviteiten buiten te spelen, geven Jantje Beton en Nickelodeon via www.buitenspeeldag.nl extra veel tips op welke manieren kinderen vandaag op een veilige manier buiten kunnen spelen.
Vorig jaar hielpen meer dan 1.000 lokale initiatieven mee om meer dan 100.000 kinderen volop buiten te laten spelen.

Beide organisaties bieden zo op hun eigen manier een helpende hand bij het creëren van spellen, speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. Zo gaat ook dit jaar de Nickelodeon zender tussen 13:00 en 17:00 uur op zwart.

Tijdens deze bijzondere editie werken Jantje Beton en Nickelodeon samen met de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation. Deze organisaties zetten zich al jaren in voor het belang van regelmatig buitenspelen en sporten en ondersteunen onze boodschap dan ook van harte.

Buitenspeeldag:
De Buitenspeeldag is een jaarlijks terugkerend evenement op de tweede woensdag van juni om kinderen te motiveren om vaker buiten te spelen. Het initiatief ontstond uit een samenwerking tussen Jantje Beton en Nickelodeon en wordt dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd.

Jantje Beton:
Jantje Beton is hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. Wij willen bereiken dat álle kinderen en jongeren in Nederland dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN!

Nickelodeon:
Nickelodeon is het nummer één entertainment merk voor kinderen. De van oorsprong Amerikaanse zender is na 41 jaar nog steeds de plek waar de beleefwereld van kinderen altijd op de eerste plaats staat. Het entertainmentmerk, gericht op kinderen tussen de 6 en 12 jaar, besteedt veel aandacht aan het lokaliseren van de zender voor de Nederlandse kijker. Zo worden internationale shows als Henry Danger, de Thundermans en Nicky, Ricky, Dicky en Dawn nagesynchroniseerd en ligt er een sterke focus op lokale producties en series, zoals het enorm populaire De Ludwigs en de Viral Fabriek. In 2016 lanceerde ViacomCBS Benelux de Nickelodeon Play app, de eerste mobiele on-demand propositie voor het merk met een rijke entertainmentomgeving voor kinderen.
In zowel 2018 als 2019 vierde het merk het einde van de zomervakantie met een eigen festival in Almere; Het Nickelodeon Festival in Almere.

Heeft u ook iets leuks voor Gooisch.Nieuws.NL ? Stuur svp naar [email protected]

Wij plaatsen gratis, hoe leuk is dat?