Slotstuk doorvoering naamswijziging Utrecht Science Park

Foto: Dick Boetekees

In juli en augustus wordt op de bewegwijzering boven de snelwegen A12, A27 en A28 rond Utrecht de verwijzing ‘De Uithof’ vervangen voor ‘Utrecht Science Park’.

De Nationale Bewegwijzeringsdienst laat vandaag in opdracht van Rijkswaterstaat het doorvoeren van de naamswijziging starten. De Provincie Utrecht, Gemeente Utrecht, omliggende gemeenten en het Openbaar Vervoer hebben de naamswijziging op de borden die onder hun wegbeheer vallen al gefaseerd doorgevoerd.

De naamswijziging is een lang gekoesterde wens die breed werd ondersteund in de alliantiesamenwerking Utrecht Science Park waar ook de provincie en gemeente Utrecht deel van uitmaken.

De Utrechtse gemeenteraad besloot tot wijzigen van de buurtnaam naar Utrecht Science Park omdat de naam beter past bij de (internationale) uitstraling van het gebied, het meteen duidelijk maakt om welk type gebied het gaat en direct de link legt met de stad en regio Utrecht. De doorvoering van de naamswijziging is een lang gekoesterde wens van zowel de provincie en gemeente als van diverse partners op het Utrecht Science Park, zoals Universiteit Utrecht, UMC Utrecht, Hogeschool Utrecht, Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, Hubrecht- en Westerdijk-instituut, het RIVM, de SSH en hoogwaardige R&D bedrijven, zoals Danone Nutricia Research, Genmab, Merus en GenDx.

Vandaag start Rijkswaterstaat met het vervangen van de oude naam ‘De Uithof’. Met de onthulling van het eerste snelwegbord met ‘Utrecht Science Park’ erop gaven ( zie foto ) Eric Diepstraten van Rijkswaterstaat en Jan Henk van der Velden van Stichting Utrecht Science Park het startschot voor het aanpassen van de borden boven de snelwegen. Uiterlijk eind deze zomer zijn alle borden aangepast.

Quotes
Op zowel de A27 als de A28 passeren jaarlijks 40 miljoen voertuigen. Voor de naamswijziging van ‘De Uithof’ in ‘Utrecht Science Park’ is het essentieel dat de naamswijziging ook op de borden boven en langs de snelwegen wordt doorgevoerd.”, aldus Jan Henk van der Velden – Stichting Utrecht Science Park.

“Met de realisatie en plaatsing van deze borden komen we onze toezegging na. Dat was een lang gekoesterde wens van de samenwerkingsalliantie Utrecht Science Park. De werkzaamheden vinden deze zomer plaats en worden gecombineerd met gepland onderhoud, waardoor er nauwelijks tot geen extra verkeershinder optreedt.”, aldus Eric Diepstraten – Rijkswaterstaat.

Utrecht Science Park
Utrecht Science Park is het kloppende hart van een van Europa’s meest competitieve regio’s en het grootste science park van Nederland, met dagelijks 27.000 medewerkers en ruim 51.000 studenten en groeit nog steeds Op het Utrecht Science Park werken kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en bedrijven intensief samen om nieuwe oplossingen te vinden voor een gezonder en duurzamer leven, nu en in de toekomst. Het is een plek waar inspiratie, ontmoeting en samenwerking centraal staan. Het science park vormt het hart van de Utrechtse kenniseconomie en is een broedplaats voor innovatie.

Van, voor, naar en vanuit ‘t Gooi: Gooisch.Nieuws.NL

Heeft u ook een bericht: [email protected]
of bel/app: 0644401135

En adverteren kan natuurlijk ook: