Sjoelbak sjoelbak aan de wand jij bent de mooiste van het land

Aan de wand
Aan de wand
Foto:

Net voor de feestdagen lanceert speelgoedbrand ByBoris twee unieke sjoelbakken die opnieuw zijn vormgegeven door Jan des Bouvrie. Uniek aan de sjoelbakken is dat ze zowel geschikt zijn om mee te spelen als om te gebruiken als kunstobject aan de wand.

By Boris is een initiatief van speelgoedfabrikanten Bob en Boris Stevens, en Wijnand den Uyl, eigenaar van Speelgoed Den Uyl. Een ontmoeting in 2018 met Nederlands bekendste interieur ontwerper en liefhebber van gezelschapspellen, Jan des Bouvrie, leidde tot een bijzondere samenwerking. Wijnand de Uyl: “Jan wilde graag nog eens een oer-Hollands spel opnieuw ontwerpen zodat het behalve leuk om te spelen, ook een mooi designobject zou zijn. Hij tekende vervolgens twee sjoelbakken (2m): Een wit exemplaar met zwarte belijningen en zwarte sjoelschijven, en een zwarte bak met witte sjoelschijven en witte belijningen. Tijdens het proces bedacht hij dat een kleinere bak in heldere kleuren in een kinderkamer niet zou misstaan. Hij onderschreef hiermee zijn visie dat ook een kinderkamer mooi mag zijn. De kindersjoelbakken (1.20m) zijn blauw en rood en hebben witte stenen.

Design object
Een slim ophangsysteem zorgt ervoor dat ze makkelijk als bijzonder kunststuk aan de wand gemonteerd kunnen worden. De sjoelbakken zijn van uitstekende kwaliteit zodat er eindeloos mee gespeeld mag worden en ook een zeer bijzondere blikvanger kunnen zijn.

Webshop
Voor de luxe sjoelbak kan een pre-order met pre-sale prijs van 250 euro worden geplaatst op de website ByBoris.nl. Levering is begin januari. Begin volgend jaar zijn de sjoelbakken in diverse winkels te koop waaronder Studio Jan des Bouvrie In Naarden. De kleine bak is direct bestelbaar via de webshop van ByBoris.nl en kost 44,95 euro. De sjoelbakken zijn geheel in Des Bouvrie stijl verpakt. Een prachtig cadeau dus! By Boris wil in samenwerking met Studio Des Bouvrie op termijn meerdere spellen uit brengen die zowel een spel- als een design functie hebben.

DOEN!

Wikipedia:
Sjoelen is een Nederlands gezelschapsspel en sport. In het Engels heet het spel wel shuffleboard of shovelboard, hoewel shuffleboard ook de naam is van een spel dat veel op curling lijkt. Ook in België wordt er veel gesjoeld, en in Duitsland heet het spel Jakkolo. Het Tsjechisch heeft het Nederlandse woord overgenomen: šulbak, en ook in Duitsland wordt ons woord Sjoelbak wel gebruikt voor het spel sjoelen.