Voor in je agenda: Wonderfeel 2021

Kaartverkoop start bijna...
Kaartverkoop start bijna...
Foto: Wonderfeel Nieuwsbrief

Voor in je agenda: Wonderfeel 2021

Een festival bouwen is een megaklus, en toen de pandemie de (muziek)wereld radicaal op z’n kop zette, wisten we soms niet meer waar we het moesten zoeken. Jullie enthousiasme, goede ideeën en hulp geven ons moed, hoop en energie. Onze harten gingen extra hard kloppen van de massale respons op de vraag hoe jullie Wonderfeel 2021 voor je zien. Zo konden we verschillende inspirerende scenario’s uitwerken die de komende maanden werkelijkheid kunnen worden, afhankelijk van de gezondheidssituatie.

Een ding staat vast: wij werken keihard aan de nieuwe editie van Wonderfeel! In een intiemere setting of in een andere vorm, linksom of rechtsom, als de richtlijnen het toelaten genieten we op 16, 17 en 18 juli van klassieke muziek op Schaep en Burgh.

Start kaartverkoop: 15 april

Tromgeroffel…. We durven te dromen over de start van onze kaartverkoop! Dus zet 15 april met stip in je agenda, want het is de intentie dat we dan losgaan. Met minder tickets dan vorige jaren, dus mis je kans niet.

Met voorrang bestellen
Onze Vrienden kunnen natuurlijk net als voorgaande jaren met voorrang bestellen. Wil jij dat ook? Vriend worden doe je hier!

Doorgeschoven ticket
Heb je jouw ticket van 2020 doorgeschoven naar dit jaar, dan nemen we ruim voor de start van de kaartverkoop contact met je op.

Nieuw: Wonderfeel Luisterclub

Ken je dat, dat je zo hard geniet van muziek dat je het graag wilt delen? Of dat je muziek niet altijd begrijpt en er niet precies de vinger op kunt leggen? Dan is de Wonderfeel Luisterclub iets voor jou: samen worden drie nieuwe cd’s besproken en inspiratie gedeeld onder leiding van heuse luisterprofessional Maartje Stokkers. De eerste Luisterclubavond is 17 februari van 20:00 tot 21:30 uur via Zoom. Aanmelden kan tot 10 februari. Er is beperkt plek, dus wacht niet te lang.

Meer informatie en aanmelden kan hier.

Vragen en heel veel antwoorden

In december stelden we jullie een simpele, maar vergaande vraag: wat nu met Wonderfeel? Zou je dit jaar naar een ‘echt’ festival durven komen? Wat te denken van sneltesten en looproutes? Zou een vaccin je kunnen overtuigen? We kregen ruim 1200 keer antwoord – een diepe buiging van dank! – en voerden ook nog een Zoom-gesprek met festivalbezoekers om dieper te peilen naar jullie gedachten over een coronaproof Wonderfeel.

Over een ding was iedereen het eens: de vrijheid en diversiteit die Wonderfeel met zich meebrengt, moet koste wat kost behouden blijven. Al jullie input getuigt ook van een enorme honger naar live muziek in de ontspannen sfeer van Wonderfeel. En die honger geeft ons extra energie om met realiteitszin de zevende editie te realiseren.

Wonderfeel Luisterclub

Wereldwijde compassie

Sinds juni 2020 sloten meer dan 55 festivals zich aan bij Festivals for Compassion, een internationaal initiatief van Wonderfeel. Calliope Tsoupaki’s compositie Thin Air, een ode aan de compassie en solidariteit in deze moeilijke tijden, trekt sindsdien als een virtuele estafette de hele wereld rond. Net omdat het stuk zoveel ruimte laat voor eigen interpretatie is iedere versie anders, steeds verfrissend, elk met zijn eigen impact. We zetten in deze compilatievideo maar liefst 40 optredens uit de laatste zes maanden bij elkaar.

Poëzie op het podium

Op deze laatste dag van de Poëzieweek 2021 delen we graag het gedicht dat de Hilversumse Stadsdichter Mieke van Zonneveld speciaal voor Wonderfeel schreef en voordroeg tijdens het slotconcert van Wonderfeel 2018:

Wonderfeel
Bomen omzomen zwart water
als wimpers een oog dat niet knippert.
Het bos is een gespannen snaar
die nog niet wordt aangeraakt.

Bomen omzomen aandachtig zwart water
wiegen afwachtend hun bladerdak
staren omlaag naar het zwijgende water
dat niet te bevatten geheimen bevat.

Ik voeg me tussen de roerloze stammen
en onder mijn borstbeen voltrekt zich een wonder
want nu stijgt uit het zwarte wak
een onverwachte klankenpracht.

Die brengt mij in een zoete ban;
ik wortel aan de oeverrand.

We need you!
Word Vriend van Wonderfeel! Voor €45 per jaar help je Wonderfeel dit jaar en de komende jaren mede realiseren. Join the club van inmiddels ruim 350 Vrienden. Jullie Vriendschap geeft ons energie, zeker in deze tijden! ❤
► Meld je aan als Vriend via wonderfeel.nl/word-vriend

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Wonderfeelnieuws, inclusief programmering, kaartverkoop en speciale acties? Volg ons op Facebook en Instagram!

Foto’s: Foppe Schut en Juri Hiensch.