Bierbrouwen voor vrouwen en daarna bestorming van Muiderslot

Ridders Ridders Ridders
Ridders Ridders Ridders
Foto: Muiderslot

Mei-maand feestmaand bij Rijksmuseum Muiderslot Bierbrouwen voor vrouwen, bestorming van het slot en een Middeleeuws kasteelfeest
In mei vieren we bij het Muiderslot veel speciale dagen! De maand begint met de meivakantie waarin kinderen de baas zijn. Tijdens Moederdag zetten we alle moeders en oma’s in het zonnetje. Op Hemelvaartsdag kun je het kasteel komen bestormen en beide Pinksterdagen ben je welkom op een Middeleeuws kasteelfeest met ridders en jonkvrouwen, muziek en allerlei doe-activiteiten. Kids zijn extra welkom in het kasteel op zondag op 16 en 30 mei bij speciale creatieve workshops zoals het bouwen van een kasteel met suikerklontjes.

Meivakantie: Kinderen de baas! (1-9 mei)
In de meivakantie van 1 tot en met 9 mei 2021 zijn kinderen de baas in het Muiderslot. ‘Juniorgidsen’ geven deze week gratis coronaproof optredens in het kasteel. Zij kruipen in de huid van vroegere bewoners, hun kinderen én bezoekers aan het kasteel. Ook zijn er in de vakantie activiteiten, zoals tuinsafari’s, en creatieve workshops in het Atelier op Zolder. Deze laatste workshops zijn gratis. Voor de tuinsafari kan je een kaartje kopen via de website!

Kids fit food workshop (7 mei)
Tijdens de fit food workshop voor kinderen tussen 8 en 12 jaar ontdek je over gezond en duurzaam eten, doe je voedselproefjes en maak je een vegetarisch, gezond gerecht met kruiden die zelf plukt in de tuinen van het Muiderslot. Lekker, leuk, gezond én duurzaam dus. Reserveren via de website, kosten 7,50 euro.

Moederdag (9 mei)
Verras je lieve, eigenwijze, stoere of actieve moeder of oma op 9 mei 2021 met een bezoekje aan het Muiderslot. Extra leuk vanwege de workshop ‘bierbrouwen voor vrouwen’. Er zijn die dag ook speciale rondleidingen ‘Sterke Vrouwen’, over de stoere vrouwen uit de geschiedenis van het Muiderslot. Reserveren voor workshop bierbrouwen en Sterke Vrouwen rondleidingen kan via de website.

Hemelvaart: Spring een gat in de lucht (13 mei)
Altijd al eens een kasteel willen bestormen? Dan is dit je kans! Er staat een opblaasbare reuze kasteelstormbaan op de vestingwallen van het Muiderslot. Op veilige afstand staat een stoer springkasteel voor de kleintjes. Ook zijn er oud-Hollandse spelletjes te doen in en om het kasteel. Natuurlijk kan je op deze dag ook gewoon van het kasteel en de tuinen genieten. Extra leuk vanwege de bloemenpresentatie Flower Power in het kasteel. Diverse gratis audiotours leiden je binnen en buiten naar de mooiste plekken.

Fotograaf Bas Meeuws

Pinksteren: Middeleeuws kasteelfeest (23 en 24 mei)
Ga mee terug in de tijd! Tijdens het Pinksterweekend waan je je op het Muiderslot even in de middeleeuwen. Dertiende-eeuwse ridders en jonkvrouwen laten zien hoe zij vroeger leefden en de vijand op afstand hielden. Ook zijn er oude ambachten, is er middeleeuwse muziek en wordt jouw toekomst voorspeld door een waarzegster. Natuurlijk mag een middeleeuwse chirurgijn (dokter) niet ontbreken. Hij vertelt over de behandelingen van toen. Ooit gehoord van het bestrijden van tandworm…? Er zijn ook verschillende doe-activiteiten, zoals leren schrijven met een ganzenveer, broodjes bakken, sieraden of een zwaard maken. Tijdens dit Kasteelfeest geldt een toeslag van 2,50 euro p.p. op de reguliere entreeprijzen.

Kids in het Kasteel (16 en 30 mei)
Wist je dat idee om kastelen van steen te bouwen, is meegekomen met de kruisvaarders uit de Arabische wereld? Ramadan, de vastentijd voor Moslims is net afgesloten met het suikerfeest. Een mooi moment dus om eens te onderzoeken wat er allemaal in het Muiderslot is terug te vinden dat nog meer zijn oorsprong vindt in de Arabische wereld. Daarna ga je zelf aan de slag en maak je met suikerklontjes en ecoline een echt kasteel.
Om kaartjes voor het kasteel te kopen en/of voor de speciale activiteiten, kijk je op de website van het Muiderslot.
Daar vind je ook de openingstijden en de route.