Een actieve en inspirerende zomer bij Rijksmuseum Muiderslot

Bruisend Muiderslot
Foto: Melanie Mehalieu

Wie deze zomer in eigen land blijft, kan terecht bij Rijksmuseum Muiderslot met een afwisselend programma voor jong en oud. Van kamperen en dineren in de kasteeltuinen tot sportieve en creatieve workshops en pop-up theater en muziek. Kom langs en geniet van bijzondere verrassingen. Alles uiteraard op veilige afstand en binnen de geldende coronamaatregelen. Vooraf je bezoek reserveren via de website is verplicht zolang de maatregelen gelden.

Proost!

Kamperen bij het kasteel
Altijd al eens een nachtje willen slapen bij een eeuwenoud kasteel vol verhalen? Dat kan van eind juni tot half september 2021 bij het Muiderslot. In de pruimenboomgaard achter het kasteel staan de tentjes klaar voor een onvergetelijke kampeer-ervaring. Het arrangement voor 2 personen is inclusief diner, avondtour door het kasteel, kampvuur en kasteelontbijt. Reserveren kan via muiderslot.nl/kaartjes.

Beleef de kasteeltuinen
De historische kasteeltuin van het Muiderslot vormt in de zomer van 2021 het decor voor tuinsafari’s, tekenworkshops, waterproefjes én pop-up restaurant De Maaltuin. Zij serveren 15 juli tot 1 augustus (do t/m zo) een heerlijk menu. Reserveren kan binnenkort via deze link. In de tuinen van het Muiderslot beleef je de geschiedenis en het groen op een heel andere manier. Elke laatste zaterdag van de maand zijn er in de kasteeltuin bovendien proeverijen (‘tastings’) onder leiding van de kasteelkok. Kom je ook historisch smullen? Meer informatie over alle activiteiten is vanaf begin juni te vinden op muiderslot.nl/agenda.

Suppen in de vestinggracht
Wie graag sportief bezig is, is ook welkom. Op gezette tijden kun je komen suppen in de vestinggracht achter het kasteel. Onder leiding van een gids, hoor je van alles over het kasteel en de eeuwenoude en innige band tussen het kasteel en het water. Houd de agenda op de website in de gaten voor data en reserveren.

DJ Muiderslot

Mindfulness en yoga
Kracht, positiviteit, balans en ontspanning staan centraal in de clinic Mindful Muiderslot. Elke tweede zaterdag van de maand is er een bijzondere ontmoeting tussen yoga, mindfulness en geschiedenis onder leiding van Nitish Sudhir Soundalgekar, de enige echte kasteelyogi in Nederland.Theater, muziek en meer
Al sinds de 17e eeuw vinden er in de Ridderzaal van het kasteel regelmatig optredens plaats van schrijvers, dichters, muzikanten en andere creatievelingen. Die podiumtraditie leeft ook nu nog voort. Elke laatste zondag van de maand treden (jonge) dichters, dansers, DJ’s of muzikanten gratis op in de kasteeltuinen. Ook zijn er tijdens de zomervakantie regelmatig gratis korte theatervoorstellingen waaraan bezoekers mee mogen doen. Plezier verzekerd voor jong en oud!

Dagelijkse toetertours
Voor wie liever niet zelf meedoet, maar luistert, zijn er dagelijks toetertours in kasteel en tuinen. Op onverwachte momenten en tijden vertelt een gids met een grote roeptoeter op veilige afstand allemaal dingen die je nog niet wist over het Muiderslot. Kom langs en laat je verrassen.

Pruimenweekend
We sluiten de zomervakantie af met het Pruimenweekend op 4 en 5 september 2021. De pruimen in de boomgaard van het Muiderslot zijn dan lekker rijp en sappig. Kom langs en geniet mee. Er zijn ‘niet-te- pruimen-tours’ door de tuinen. Ook hoor je alles over 17e eeuws tuinieren en zijn er tips voor thuis-tuiniers.
Kijk voor het volledige programma op de website van het Muiderslot.

Organiseer jij ook leuke activiteiten? Stuur naar [email protected] en wij plaatsen gratis

Reacties