Eerste openbare zitting dodelijk geweld Mallorca

Met benzine overgoten
Met benzine overgoten
Foto: De Rechtspraak

LELYSTAD – De eerste openbare zitting in het onderzoek naar het (dodelijk) geweld in Mallorca is op woensdag 17 november om 09.00. Het gaat om een zogenoemde pro-formazitting, de zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. De zitting vindt plaats bij de rechtbank Midden-Nederland, locatie Lelystad, Stationsplein 15, 8232 DL, Lelystad.

 

Vijf verdachten nog vast
Tijdens deze pro-formazitting wordt gesproken over de stand van het onderzoek, de voorlopige hechtenis van de verdachten en de verdere planning van de strafzaak.

Op dit moment zitten vijf mannen uit Hilversum in voorarrest. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het (dodelijk) geweld in Mallorca. Drie van de vijf worden door het Openbaar Ministerie verdacht van betrokkenheid bij de dood van Carlo Heuvelman uit Waddinxveen. Daarnaast worden ze alle vijf verdacht van één poging doodslag en verdachten S. B. en M. T. worden óók verdacht van een tweede poging doodslag. Een zesde man uit Hilversum zit niet meer in voorlopige hechtenis, maar wordt nog wel verdacht van betrokkenheid bij de dood van Carlo Heuvelman en één poging doodslag. Daarnaast worden hij en een zevende en achtste man verdacht van openlijk geweld op de boulevard van El Arenal.

Tijdens de pro-formazitting worden alleen de zaken van de 5 verdachten behandeld die in voorarrest zitten. Bekijk de pagina op rechtspraak.nl voor meer informatie over de verdachten en de verschillende verdenkingen.

Wordt vervolgd…