Spandoeken met oproep aan automobilisten Laren

...
...
Foto:

Sinds maandag 4 oktober hangen er verspreid door Laren spandoeken met een oproep aan automobilisten. Zo is onder andere de tekst: ¨Racen is geen must, kies voor langzaam en bewust¨ te lezen. De spandoeken zijn een toevoeging aan de attentieborden die al langs de toegangswegen staan.

 

Laren is begin september 2021 een verkeerscampagne gestart om aandacht te vragen voor de maximumsnelheid in het dorp. De gemeente ontvangt regelmatig meldingen en klachten over het rij- en snelheidsgedrag van weggebruikers in woonwijken (30 km/u zones) en op toegangswegen (30 km/u en 50 km/u).

Met attentieborden en nu dus ook via spandoeken wordt de automobilist herinnerd aan de maximumsnelheid. De campagne loopt tot december 2021.

Na afloop van de verkeerscampagne wordt er geëvalueerd. Als de campagne een succes blijkt is het mogelijk dat deze in het voorjaar van 2022 (en waarschijnlijk ook erna) wordt herhaald.