Gratis energiebesparende producten voor Larense woningeigenaren

Winter voor de deur mooi initiatief
Winter voor de deur mooi initiatief
Foto: FB Brinkhuis Laren NH

Gratis energiebesparende producten voor woningeigenaren

De gemeente Laren biedt eigenaren van koopwoningen een energievoucher aan ter waarde van
€ 70,- om hun huis energiezuiniger te maken. Woningeigenaren die al energiebesparende maatregelen hebben laten toepassen of daarvoor al producten hebben gekocht, kunnen tot € 70,-subsidie terugvragen. Deze actie wordt mogelijk gemaakt door de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) van de Rijksoverheid, en loopt t/m 31 december 2021.
Woningeigenaren kunnen eenmalig gebruik maken van de actie. Op de website van het Duurzaam Bouwloket: www.duurzaambouwloket.nl/subsidie-rre-laren vindt u meer informatie over de regeling, de voorwaarden en u kunt de voucher hier verzilveren. Er zijn de volgende opties:
⦁ Gratis energiebesparende producten bestellen via een webshop t.w.v. € 70,-.
⦁ Geld terug vragen (€ 70,-) voor maatregelen die u al hebt laten toepassen.

 

Om de actie extra bij onder de aandacht te brengen, ontvangen alle Larense woningeigenaren binnenkort hierover een brief van de gemeente.
Wethouder Ton Stam: “De gemeente Laren helpt woningbezitters graag op weg met deze energiewaardebon. Het verzilveren is eenvoudig en in enkele klikken geregeld.

 

Energiebesparen is goed voor het klimaat én de portemonnee. De voucher kan worden gebruikt voor grotere ingrepen aan de woning, maar ook voor het treffen van kleinere energiebesparende maatregelen. Het aanbrengen van een tochtstrip, radiatorfolie of ledverlichting is bijvoorbeeld relatief eenvoudig en heeft direct effect.”
Adviesgesprek met een energiecoach
Wilt u eerst een advies op maat voordat u een keus maakt voor een energiebesparend product? Maak dan een afspraak met een energiecoach van de Energiecorporatie Hut van Mie. Een energiecoach is een opgeleide vrijwilliger die u kan helpen onderbouwde keuzes te maken in het verduurzamen van uw woning.

Duurzaam Bouwloket
Alle informatie over de regeling en de voorwaarden staat op de website van Duurzaam Bouwloket: www.duurzaambouwloket.nl/subsidie-rre-laren. Hier kan ook de vouchercode worden aangevraagd. De onafhankelijk adviseurs van het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket van Laren zijn voor vragen en advies bereikbaar via telefoonnummer 072 – 743 39 56 of per e-mail via: [email protected]