Oproep aan het kabinet

Oproep aan kabinet: Help
Oproep aan kabinet: Help
Foto: Burgemeester Nanning Mol
Beste inwoners en ondernemers van Laren,
Samen met mijn collega-burgemeesters uit de Gooi en Vechtstreek heb ik vanmorgen een oproep aan het kabinet gedaan.
De gevolgen van de coronapandemie begint steeds meer zijn tol te eisen voor de maatschappij. Wij als burgemeesters uit de Gooi en Vechtstreek merken dat de rek eruit is. Het geloof en het vertrouwen is weg. Bij vele bewoners en ondernemers staat het water aan de lippen.
De coronacrisis is niet meer alleen een gezondheidscrisis, maar steeds meer een maatschappelijke crisis die ernstige en langdurige gevolgen met zich meebrengt.
Wij doen daarom een dringende oproep om al op zeer korte termijn de huidige maatregelen te heroverwegen en met een alternatief pakket aan maatregelen te komen. Kom zo snel als mogelijk met een duidelijk perspectief en concrete handvatten.
De afgelopen twee jaar was er sprake van solidariteit en volgde de maatschappij de coronamaatregelen op.
De conclusie is nu dat de rek eruit is. Ondernemers, sportscholen en verenigingen, zelfstandigen en bedrijven uit de niet-essentiële sector zijn hard getroffen.
Maar ook ouderen, studenten, alleenstaanden en ouders met kinderen hebben het door de huidige lockdown zwaar te verduren. Ook de steunmaatregelen bieden geen soelaas meer, omdat men de afgelopen periode toch een minimale omzet heeft gehad. Startende ondernemers vallen sowieso buiten de boot of komen niet in aanmerking voor steunmaatregelen.
Wij staan als lokale bestuurders nog steeds achter het uitgangspunt ‘samen tegen corona’. Maar willen, in afstemming met landelijke overheid, de verbinding blijven behouden met de samenleving.
Nanning Mol
Oproep aan kabinet: Help