Open dag Villa Florian in Blaricum: liefdevolle zorg voor ouderen met dementie

In een mooie omgeving
In een mooie omgeving
Foto: Villa Florian

In de nieuwe wijk Blaricummermeent vindt u Villa Florian. Een sfeervolle zorgvilla in een natuurrijke omgeving. In de zorgvilla wordt comfortabel wonen met specialistische dementiezorg gecombineerd. De gestoffeerde appartementen, in te richten met eigen meubilair, variëren van circa 37 tot 85 vierkante meter en zijn voorzien van een eigen badkamer. Enkele appartementen zijn geschikt voor echtparen en hebben een eigen dakterras. Eén van de gezellige plekken in de villa is de woonkamer. Hier wordt samen gegeten en worden activiteiten georganiseerd. Vanuit de woonkamer hebben de bewoners zicht op de fijne, besloten tuin met diverse terrassen.

Open dag 24 september
Wilt u de zorgvilla zelf komen bewonderen? Dat kan. Op 24 september organiseert Villa Florian een open dag. Verderop in dit artikel leest u hier meer over.

Belevingsgerichte zorg
Villa Florian is onderdeel van Stepping Stones, een organisatie met zorgvilla’s door het hele land waar ouderen met dementie een fijne, waardige en liefdevolle plek vinden om te wonen. Typerend voor de zorgvilla’s van Stepping Stones is het familiegevoel waardoor bewoners zich direct thuis voelen. Dag en nacht wordt er zorg op maat geleverd, waarbij de mogelijkheden centraal staan en vooral gekeken wordt naar wat bewoners wél kunnen en willen. 


In Villa Florian vindt u diverse gezellig ingerichte zitjes

Volop activiteiten
Naast de dagelijkse gang van zaken, waaronder het huishouden, de zorgverlening en eet- en drinkmomenten, vinden er ook volop activiteiten plaats in Villa Florian. Allemaal afgestemd op de behoeften van de bewoners. Denk aan creatieve activiteiten en muzikale activiteiten, maar ook aan geheugenspellen en culinaire activiteiten.

Nieuwe zorgvilla, half jaar geopend
In april dit jaar opende de villa haar deuren en bieden bijna de helft van de appartementen al een nieuw thuis voor ouderen met dementie. De villa is gebouwd in de stijl van Blaricum. Ook mensen uit de buurt komen regelmatig langs om een praatje te maken of activiteiten te ondernemen.


De piano staat centraal in één van de gezamenlijke ruimtes

Kom naar de open dag op 24 september
Sfeer proeven bij Villa Florian? Kom dan naar de open dag op 24 september. Er is dan volop gelegenheid om de locatie de bewonderen, het zorgteam te ontmoeten én al uw vragen te stellen. In verband met de voorbereidingen, is het verzoek om uw bezoek vooraf te registreren via www.steppingstones.nl/villa-florian of telefoonnummer 085 – 808 7299. Het zorgteam kijkt ernaar uit u te verwelkomen. De koffie en thee met lekkers staat klaar op de Jufferlaan 2 in Blaricum.