Barbara de Reijke voorgedragen als nieuwe burgemeester van Blaricum

Na jaren trouwe dienst...
Na jaren trouwe dienst...
Foto: Gemeente Blaricum

De gemeenteraad van Blaricum heeft in de raadsvergadering van 7 december 2022 Barbara de Reijke aanbevolen als nieuwe burgemeester van Blaricum. Dat heeft de voorzitter van de vertrouwenscommissie, de heer Willem Pel, zojuist bekendgemaakt in de openbare raadsvergadering. Barbara de Reijke volgt mevrouw Joan de Zwart-Bloch op, die sinds 1 april 2008 burgemeester is van Blaricum.

Achtergrondinfo over nieuwe burgemeester
Barbara de Reijke (1975) is na haar studie medische biologie en een MBA lange tijd werkzaam geweest in verschillende bestuurlijke functies in de zorg. Inmiddels is zij ruim vier jaar wethouder (VVD) van de gemeente Ouder-Amstel met de portefeuilles Financi├źn, Ruimtelijke Ordening, Wonen, Sport en Gezondheid. Daarvoor was zij van 2014 tot 2018 fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Ouder-Amstel.

Mag ik mij aan u voorstellen?

 

Waarom heeft de gemeenteraad Barbara Reijke voorgedragen?
Barbara de Reijke is een stevige, daadkrachtige en verbindende bestuurder, die meerjarige politieke ervaring in het lokale bestuur heeft. Zij is nu voor een tweede periode wethouder met relevante portefeuilles en eerste locoburgemeester in een vergelijkbare gemeente in omvang, signatuur en werkwijze. Zij benadrukt de kracht van een kleine, krachtige en financieel gezonde gemeente. Waarbij zij zich ook realiseert dat een bestuurder/burgemeester soms zaken zelf dient te regelen. Ook heeft zij ervaring met het werken met een gezamenlijke ambtelijke uitvoeringsorganisatie (samen met nog twee gemeenten).

Koninklijk Besluit
De aanbeveling van de raad zal worden aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming is definitief na de ondertekening van het Koninklijk Besluit. Naar verwachting zal de be├źdiging van de nieuwe burgemeester plaatsvinden op 8 februari 2023 in de Dorpskerk Blaricum.