We gaan weer schaatsen in Laren

Prachtig plaatje uit 2017
Prachtig plaatje uit 2017
Foto: Winter Village Laren/Facebook

Winter Village Laren 2017

Winter Village keert terug op De Brink in Laren vanaf zaterdag 26 november 2022 t/m zondag 8 januari 2023 na 2
jaar afwezigheid.

Het succesvolle evenement wordt voor de 13e keer georganiseerd en trekt al jaren jong en oud uit Laren en omgeving.
Ontmoeten en verbinden staat dit jaar nog meer centraal bij Winter Village Laren. Het is namelijk dé plek om elkaar in mooie en bovenal winterse sferen op een unieke plek te ontmoeten of samen te werken.

 

Dit jaar ligt de focus op nog meer schaatsactiviteiten.

Ook is het bekende schoolschaatsen (onder schooltijd) weer terug van weggeweest en kan iedereen in de buitenbar genieten van een warme beker chocolademelk of glühwein en in het restaurant van een kaasfondue of een winterse stamppot.

Het evenementen-bedrijf achter Winter Village, NoName Group, heeft door corona de afgelopen 2 jaar het niet kunnen organiseren. Daarbij zorgen de hoge energieprijs en de stijgende kosten bij leveranciers voor een uitdaging op de begroting. Door alle positieve reacties van vrijwilligers, bezoekers en het meedenken door lokale partijen is er besloten om door te gaan met de organisatie.

De stijging van de ticketprijs heeft de organisatie beperkt kunnen houden, ondanks de uitdagende begroting. De organisatie voelt zich gesterkt door alle steun en is er alles aan gelegen om er voor iedereen een fantastisch familie evenement van te maken.

Meer informatie
Uiteraard heeft deze 13e editie van Winter Village Laren nog veel meer op de agenda staan. Neem bijvoorbeeld de CURLING Competitie…

Kijk voor alle informatie op www.wintervillagelaren.nl of volg Winter Village op social media.

 

Toekomst Winter Village
In corona tijd is er veel contact geweest tussen de organisatie van Winter Village en de gemeente Laren,
waarbij in 2020 en 2021 in goed overleg is besloten om deze edities niet door te laten gaan. De vergunning voor Winter Village is in 2019 voor 4 edities verstrekt, waarbij de gemeente nu stelt dat de aankomende 13e editie de laatste keer is dat het georganiseerd mag worden. De organisatie betreurt dit standpunt omdat er feitelijk 1 editie is georganiseerd. Helaas wordt er door de gemeente geen rekening gehouden met de bijzondere omstandigheden die corona met zich mee hebben gebracht. De gemeente heeft de organisatie daarnaast laten weten dat een nieuwe vergunningsaanvraag op dit
moment nog niet mogelijk is, wat betekent dat er op dit moment nog niet bevestigd kan worden of het evenement aankomende jaren weer wordt georganiseerd.