Helpen maakt happy!

Foto: HtcHnm

Reageren op een van de onderstaande vragen? Kijk op Huizenvoorelkaar.nl en meld je aan. Je kunt direct een bericht sturen naar de contactpersoon. Kom je er niet uit? Bel dan voor meer informatie.

 

Nieuw op Huizenvoorelkaar

Gezellig koffiedrinken op zondag

De zondag is in De Marke De Meenthoek voor veel mensen een saaie dag. Tijd voor wat reuring! Iedere zondagmiddag drinken we koffie met bewoners van De Marke De Meenthoek, die het leuk vinden om bezoek te krijgen. Om 14:00 uur verzamelen we in het restaurant. Je gaat hierna in kleine groepjes in gesprek. Er ligt een programma klaar waar je mee aan de slag kunt. Samen met vrijwilligers en bewoners maken we er een gezellige middag van. Je zit gemiddeld één uur met elkaar om tafel. Om 15:30 uur sluiten we af. Ook mensen die niet in De Marke wonen, zijn van harte welkom! Help jij mee om de mensen in De Marke een leuke middag te geven? Laat Marian dan weten dat je interesse hebt.

Ga jij de Friend4friend uitdaging aan?

Friend4friend koppelt jonge Nederlanders aan jonge nieuwkomers. Als nieuwkomer leer je de Nederlandse taal beter spreken en je leert meer over Nederland. De Nederlandse jongere leert een nieuwe cultuur kennen. Ben jij een Nederlandse jongere en wil jij een buddy zijn voor een jonge nieuwkomer? Dan koppelt Friend4friend je aan een buddy, samen gaan jullie dan vrijwilligerswerk doen. Daarbij worden jullie begeleid door een coördinator. Ook zijn er groepsbijeenkomsten met alle deelnemers. Wil jij iets voor de samenleving betekenen? Samen leer je nieuwe mensen kennen. Je leert elkaars cultuur kennen en je maakt een nieuwe vriend! Ben je al enthousiast geworden? Neem dan snel contact op met Kor van Friend4friend

Sfeermaker in de huiskamer

De huiskamer van het revalidatiecentrum van Merem aan de Soestdijkerstraatweg in Hilversum is een rustpunt in een herstelperiode. Je kan er de krant lezen, gezellig een praatje maken, een spelletje spelen en samen een kopje koffie of theedrinken. Als vrijwilliger ben jij het aanspreekpunt in de huiskamer en zorg je voor een gezellige sfeer. Je werkt in een enthousiast team. Kan jij goed luisteren en je inleven in de situatie van de patiënten? Margriet van Merem komt graag met jou in contact.

Vrijwilligerscentrale Huizenvoorelkaar – [email protected] – 035-5267553 – 06-39699058 – www.huizenvoorelkaar.nl