Expositie van Michiel Linders (beelden) en Lenie Bos (schilderijen)

Foto:

Van 10 juli t/m 5 augustus 2023 zijn de beelden van Michiel Linders en de schilderijen van Lenie Bos te zien in galerie De Kleine Toonzaal in Huizen. De kleine toonzaal is een gerenommeerde galerie in Huizen met hedendaagse kunst die elke vier weken werk toont van twee verschillende kunstenaars met verschillende disciplines. Dit keer twee Huizer kunstenaars.

Lenie Bos studeerde aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te ’s Hertogenbosch. Zij is geboren in de Betuwe en houdt van het rivierenlandschap met de uiterwaarden, het water, de sloten, wielen en knotwilgen. De essentie van een knotwilg wordt werkelijkheid door het vertrouwde los te laten en ruimte te maken voor intuïtie en fantasie. Op deze expositie toont zij naast de knotwilgen ook de serie ‘Met minder meer’, landschappen door eenvoudige geometrische vormen in een vlak. Een combinatie van zwarten en grijzen. Een opsomming van vormen waardoor een “beeld” in een ruimte ontstaat. Het materiaal is papier met inkt, verdunde inkt en soms iets van krijt.

Beeldhouwer Michiel Linders speelt en experimenteert, zoekt naar beweging in een vorm. Ontdekkend dat balans en evenwicht het belangrijkste is. Met nog steeds de verwondering dat zijn handen iets kunnen maken dat in zijn hoofd ontstaat. Bijna 30 jaar geleden begon hij met beeldhouwen. Oorspronkelijk vooral figuratief, de laatste tijd meer abstract. Hij werkt in klei, brons, steen en hout. Steeds vaker kiest hij voor albast, een steen die het licht lijkt te absorberen.

Iedereen is van harte welkom op de opening zaterdag 15 juli om 15.00 uur. De kunstenaars zullen op deze opening aanwezig zijn en zijn bereid hun werk toe te lichten. Natuurlijk kunt u ook op een andere dag van de kunst genieten of kunst kopen. De kleine toonzaal is gevestigd aan de Voorbaan 25 in Huizen en is geopend op maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten). Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.