Nabeschouwing: Altius gaat hard onderuit tegen BFC

Foto: Piet van Bemmelen

Op overwinningen van Victoria en OSO na was het een niet al te beste voetbalweekend in voetbalbolwerk Hilversum (zie Altius). William Puyk beschouwt.

FC Hilversum – Olympia’25

FC Hilversum kende een droomstart door na 7 minuten op voorsprong te komen via Rosco Cyrus, 1-0. Maar nog voor de rust scoorde SV Olympia’25 via Abel Bijlsma de gelijkmaker, 1-1. Kansen waren er nog wel over en weer, maar gescoord werd er niet meer. Het scoren zat hem voornamelijk in het aantal kaarten, waar onder een rode kaart voor Yechi Wijk. TV-beelden wezen nog wel uit dat SV Olympia’25 een penalty had moeten krijgen, maar de leidsman liet doorspelen. Zo kwam de ruststand tevens als eindstand op het scorebord, 1-1.

Uitslag: 1-1

FC de Bilt – SV Loosdrecht

Een bliksemstart in De Bilt. Toepasselijker kunnen wij het bericht niet beginnen. De weerman was nog niet uitgesproken of de wervelwind uit Loosdrecht stond al met 1 -0 voor, door een doelpunt van Sercan Ozturk. In plaats van doordrukken en geconcentreerd spelen, kwamen er meer slordigheden in het spel van SV Loosdrecht. Halverwege de 2e helt kwam de thuisploeg dan ook langszij, 1-1. Was de Loosdrechtse orkaan gaan liggen of …? Acht minuten voor tijd nam de windkracht nog even toe. Een mooi genomen vrije trap van Tom Frinsel belandde achter de Bilt keeper, 1-2. En nu die overwinning over de streep trekken! Dat moet geen probleem zijn voor de ervaren ploeg achter slagbomen? Het is de 88e minuut als een vrije trap van de thuisploeg in de 16 wordt gepompt en helaas door Loosdrecht speler Antony Albert in eigen doel wordt gekopt, 2-2

Uitslag: 2-2

CJVV – Victoria

Victoria, die koppositie, de droom om door te stoten naar de 1e klasse leeft en hoe!! Ok, vorige week een slippertje, maar de ploeg is stabiel, uitgebalanceerd, weten waar ze mee bezig zij. Ze zijn onderweg naar een missie! Maar de schrik slaat al snel toe als CJVV, de rode lantaarndrager, thuis op een 1-0 voorsprong komt. Er zijn slechts 8 minuten gespeeld. Gaande de eerste helft is het opboksen tegen een muur, de Victorianen komen er maar niet door heen, gelukkig vlak voor de rust is het Remy de Wilde die Rik Langhout bedient, 1-1. Nu de boel afmaken in de 2e helft. Verwarring in het strafschopgebied van de Amersfoorters, scheidsrechter fluit. Hij heeft iets geconstateerd! De bal gaat op de stip en het is Rik Langhout die zijn 2e deze middag aantekent. Op rozen? Nee, de thuisploeg komt alsnog langszij. Gaat onze trotse koploper van 2B dure punten verspelen bij de hekkensluiter? Gelukkig eerder een assist gevend is het Remy de Wilde die de winnende treffer achter de CJVV doelman deponeert, 2-3.

Uitslag: 3-2 uitoverwinning Victoria

BFC – Altius

Met meerdere geblesseerde basiskrachten begon ons Altius aan de streekderby tegen het in een geweldige flow zittende BFC uit Bussum. Helaas werd het eenrichtingsverkeer in deze voor aangekondigde TOP streekderby. BFC was heer en meester, Altius gaf helaas niet thuis! Grote man aan de kant van de Bussumers was Dico Knevel met 2 doelpunten. Hij gaf de thuisploeg na 10 minuten de leiding. Via Tjerk Posthuma en Olivier Blaauw liepen de Bussumers uit naar een 3-0 ruststand. Glenn Hemmers deed in de 2e helft via ene penalty nog iets terug voor Altius maar het slotakkoord was voor Knevel en Ansah, 5-1.

Uitslag: Pijnlijke 5-1 nederlaag Altius

Vliegdorp – BZC’13

Een volledig off-day. BZC’13 ging roemloos bij nummer laatste ’t Vliegdorp met 3-0 kopje onder. Valt er nog iets positiefs te melden aan de kant van de Hilversummers? Laten wij deze wedstrijd maar snel vergeten en op naar volgende week! Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Uitslag: BZC verliest met 3-0

SEC – OSO

OSO behaalde een zakelijk maar terechte overwinning in de streekderby tegen SEC uit Soest, 0-3. Trainer Said Akchich zag Nordin Benhammou en Daan Ehrenburg 2x voor zijn ploeg scoren. OSO pakte daardoor drie kostbare punten en strijd nog volop mee voor de 2e periodetitel.

Uitslag: OSO wint 3-0

FC de Jeugd – Wasmeer

En onze Hilversumse vertegenwoordiger Wasmeer bakte er helaas ook niet veel van. Op bezoek in Ede bij FC de Jeugd waar thuis nog met 6-1 van werd gewonnen moesten onze Powerboys nu diep buigen, 5-1 verlies.

Uitslag: Wasmeer verliest 5-1

Woensdag is de bekertopper, Altius-SDO op sportpark Berestein, Kininelaantje 6/7. Aanvang 20.15